Rudar dobrom igrom do tri boda u srazu s ekipom Mladosti Kometa

U 27. kolu Četvrte nogometne lige Čakovec–Varaždin sastale su se  dvije na ljestvici bodovno poravnate ekipe i dugogodišnji sportski rivali domaći Rudar te ekipa Mladost Komet iz Preloga. Rudar je već u prošloj utakmici u Sračincu s Varteksom najavio da  podiže formu te kako se približava kraj prvenstvene utrke igra sve bolje i kvalitetnije.  Zanimljivo da se takva situacija dogodila i u jesenskoj polusezoni kada je Rudar također  u najbolju formu ušao pred kraj prvenstva te osvojio većinu  bodova.

U utakmici s ekipom Mladosti Kometa Rudar je bio apsolutno bolja ekipa tijekom cijelog susreta, a naročito u prvom dijelu kada su postignuta i sva tri zgoditka. Prema prigodama u ovom susretu gosti iz Preloga dobro su i prošli pošto su u tijeku cijele utakmice sam dva, tri puta ozbiljnije ugrozili domaća vrata, no i tada je domaći kapetan vratar Rajf  te njihove namjere efektno osujetio.

Za Rudar sve dobro počinje već u 7. minuti kada nakon jednog ubačaja pred vrata gostujućeg vratar Farkaša lopta prolazi Šprajca, ali je iza dočekuje Marko Šoltić i mirno glavom posprema u mrežu za zasluženo vodstvo od 1:0.

I nakon toga Rudar zadržava inicijativu te propušta nekoliko lijepih izglednih prigoda( Šoltić, Skoliber, Vinko..) no vidjelo se i bilo je samo pitanje trenutka kada će Rudar povećati vodstvo .

I dogodilo s to u 21. minuti. Mihael Toplek upućuje lijepu dijagonalu na lijevu stranu prema Matiji Zadravcu koji koristi grešku gostujućeg igrača A.Radikovića kojeg prolazi lopta, izlazi sam pred gostujućeg vratara i manirom vrsnog napadača povećava vodstvo na 2:0.

Rudar i dalje igra odlično, stvara prigode i tada najbolji strijelac Rudara Roberto Skoliber u 30. minuti postiže zgoditak za 3:0. Nitko od domaćih navijača s obzirom na odnos snaga na terenu u tom trenutku nije vjerovao da je to i  konačni rezultat utakmice.

Rezultatom 3:0 otišlo se na zasluženi odmor s obzirom na dosta vruće i sparno vrijeme, pa je zbog toga vrlo dobri sudaca Dumančić dozvolio i osvježenje igračima na polovici igre prvog dijela.

I u drugom dijelu Rudar je bio apsolutno dominantna ekipa, ali što je i razumljivo s obzirom nas rezultat s ne toliko agresije kao u prvom dijelu.

Svejedno je i u tom dijelu Rudar stvorio nekoliko lijepih prigoda no bez realizacije, a i dojma smo da je i zakinut za jedan klasični jedanaesterac kada Skoliber sam izlazi pred vratara Farkaša, a sa zadnje strane ga sapliće gostujući vratar. No kako Rudaru tijeku cijele sezone nisu sudili ni jedan kazneni udarac, pa valjda kako smo već naglasili vrlo dobri sudac Dumančič nije htio kvariti taj prosjek.

Spomenimo još da u 75. minuti gosti ostaju bez igrača manje kada Skolibera u izglednoj poziciji za postizanje pogotka sprječava Patrik Šimunić, te zbog toga dobiva crveni isključujući karton.

Na kraju još jednom recimo da je Rudar odigrao dobru utakmicu i zasluženo osvojio nova tri boda. Gosti su se žalili da nisu nastupili kompletni što zbog kartona, a što zbog ozljeda no to nimalo ne umanjuje visoku zasluženu pobjedu Rudara.

Slijedeću utakmicu Rudar igra iduće subote u 17,30 sati s ekipom Omladinca Novo selo Rok na njihovom terenu.

Četvrta nogometna liga Čakovec Varaždin, M. Središće, Igralište Šuderka, 27. kolo, 25.05. 2019.

RUDAR –MLADOST KOMET  3:0 (3:0)

Suci: Marijan Dumančić, Dražen Sukanec, Dominik Mihoci

Delegat: Mario Mavriček

Strijelci: 1:0 7′ M. Šoltić, 2:0 21′ M. Zadravec, 3:0′ R. Skoliber

Gledatelja: 150

RUDAR: Rajf (88′ Končić), Šardi877′ (M. Radiković), Šprajc, Petak, A. Zadravec, Šoltić, Novak (81′ Vuri), M. Zadravec, Toplek, Vinko, Skoliber pričuve: Vuri,G.  Radiković, Goričanec, M. Radiković, (Končić), trener: Smiljan Liklin

MLADOST KOMET: Farkaš, Halić, Pintarić, Jambrović, Golubić, S. Radiković, Hladnik, Mišić (78′ Horvat), A. Radiković (46′ Hozjak), Zvornik ( 46′ Rašan), Šimunić pričuve: Božek, Horvat, Oehler, Rašan, Hozjak, trener: Gregor Bunc

(tekst i foto: Zlatko Rihtarec)