Rudar CUP 2021: Vrhunski mladi hakleri u Murskom Središću

Škola nogometa „Rudar“ iz Murskog Središća organizirala je dvodnevni malonogometni turnir u kategorijama U-8, U-9, U-11 i U-13 u sportskoj dvorani Osnovne škole Mursko Središće. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera turnir je u najmanju ruku uspješno priveden kraju na zadovoljstvo sudionika i gledatelja (roditelja).

Subota je bila rezervirana za kategorije U-8 i U-11. U kategoriji U-8 nastupilo je ukupno pet ekipa, dok je titulu najboljeg uzela ekipa NA Lumen, 2. ŠN Rudar i 3. ŠN Međimurec-Sloboda. Najboljem igračem turnira u kategoriji U-8 proglašen je Karlo Kralj (ŠN Rudar), najboljim strijelcem Leo Golubić (NA Lumen) i najboljim golmanom Ivan Leško (ŠN Rudar).

U kategoriji U-11 bilo je prijavljeno najviše ekipa, a time i konkurencija puno veća i teža. Nastupilo je 12 ekipa raspoređenih u 3 skupine. U vrlo uzbudljivoj i stresno-napetoj završnici titulu pobjednika uzela je ekipa domaćina ŠN Rudar, 2. ŠN Sloboda (Vž) i 3. ŠN Donje Međimurje. Najboljim igračem turnira proglašen je Mauro Križanec (ŠN Sloboda), najboljim strijelcem Paul Munđar (ŠN Rudar) i najboljim golmanom Sergej Danilović (ŠN Rudar).

Nedjelja je bila novi dan, novi početak za mlade haklere koji su prikazali iznimnu dobru uigranost i vješte pokrete s nogometnom loptom. Publika koja je došla bodriti svoje sinove, nećake… uživala je u svakoj utakmici i gromoglasno navijali.

U kategoriji U-9 nastupilo je osam ekipa, a sama završnica, pobjednici u polufinalnim susretima odlučivali su šesterci, što samim time dokazuje koliko je bilo neizvjesno i izjednačeno. Ipak, pobjednici su zasluženo uzeli nogometaši ŠN Sloga (Čk), 2. ŠN Polet iz Sv. Martina na Muri, 3. NA Lumen (Vž) i 4. ŠN Rudar iz Murskog Središća. Najboljim igračem turnira proglašen je Noel Krištofić (ŠN Sloga), najboljim strijelcem s 8 postignuta pogotka Aleks Jambrošić (ŠN Rudar) i najboljim golmanom Matija Vinković (ŠN Polet).

Nedjeljno popodne bilo je rezervirano za kategoriju U-13, na kojoj je nastupilo osam ekipa. Iznimno jak turnir s podjednakim ekipama na kraju je pripao domaćinu ŠN Rudar iz Murskog Središća koji su u šokantnom finalnom susretu izborili pobjedu, a na kojem je prikazana borbena i prava igra nogometa  u kojem su mogli uživati gledatelji na tribinama. Drugo mjesto pripalo je ekipi ŠN Sloga iz Čakovca i 3. ŠN Međimurec-Sloboda. Najboljim igračem proglašen je Martin Mihaljević (ŠN Rudar), najboljim strijelcem David Debelec (ŠN Sloga) s 9 postignuta pogotka i najboljim golmanom Sven Petrović Šmic (ŠN Međimurec-Sloboda).

Igrače je pozdravio predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, koji je ujedno i podijelio pehare i medalje, zajedno s predsjednikom Škole nogometa Rudar, Tomicom Sabo i koordinatorom ŠN Rudar Mihaelom Božićem.

ŠN Rudar (dp)

????????????????????????????????????