RUDAR CIMPER I DALJE NE ZNA ZA POBJEDU U DONJOJ DUBRAVI (Teo Cilar)

Dubravčan-Rudar Cimper 57:56 (14:14, 18:14, 12:16, 13:12)

Dubravčan: Varga 7, Klipić, Raić 13, Fabić, Lukša 4, Lisjak, Međimurec 6, Blažeka 5, Matulin, Igraec, Ribić 14, Štefić 8.

Rudar Cimper: Brodar, Perčić, Radiković 19, Bedi 8, Novak Vinko 4, Dodlek 15, Sobočan 2, Lesar, Varga 8.

Donja Dubrava i dalje ostaje “crna mačka“ za košarkaše Rudar Cimpera koji još tamo od devedesetih godina ne znaju za pobjedu seniora protiv Dubravčana u njihovoj maloj dvorani. Iako je Rudar Cimper u Donju Dubravu otišao dosta oslabljen u odnosu na prošlu sezonu (bez tri veterana koja su prestala aktivno igrati i Nikole Hrkača) svejedno su bili nikad bliže pobjedi. Prve tri četvrtine bile su izjednačene, a u posljednju se dionicu ušlo rezultatom 44:44.

Pitanje pobjednika riješavalo se u posljednjem napadu kojeg igrači Rudar Cimpera nisu uspjeli realizirati, a pobjeda je zasluženo otišla Dubravčanu. Razloge poraza igrači iz Murskog Središća trebaju tražiti u čak 16 promašenih slobodnih bacanja što je ispod 50 posto, a to je izuzetno loše. Naši su igrači ispucali 26 slobodnih bacanja, a pogodili samo 10.

Jedan od razloga poraza je i taj što je prvi organizator igre Rudar Cimpera, Alen Varga zbog obaveza na Kineziološkom fakultetu odradio samo jedan trening i to dan prije utakmice u Donjoj Dubravi što znači da je propustio cijele kondicijske pripreme i sve odigrane susrete do sada pa će mu trebati malo da uhvati željenu formu. Nedostajao je i najbolji strijelac Nikola Hrkač koji će se priključiti momčadi najvjerojatnije ovaj tjedan. Njega pak nije bilo zbog sezonskog posla na moru.

 

Rudar Cimper su u porazu predvodili Tomislav Radiković s 19 koševa i Saša Dodlek s 15.