RUDAR CIMPER BOLJI OD NEDELIŠĆA U PREDKOLU KUPA MEĐIMURJA (tekst i foto Teo Cilar)

Prvu službenu utakmicu u ovoj sezoni od svih naših klubova odigrali su jučer navečer u Nedelišću istoimeni domaćin i košarkaši Rudar Cimpera iz Murskog Središća. Pošto se za natjecanje u kupu prijavilo devet momčadi, dvije su morale odigrati predkolo, a ždrijeb je odlučio da to budu Nedelišće i Rudar Cimper.

Nedelišće-Rudar Cimper 52:61 (20:13, 12:19, 7:13, 13:16)

Rudar Cimper: Bedi 21, Dodlek 14, Radiković 11, Sobočan 8, Vinko-Novak 6, Perčić 2.

Puno stariji i iskusniji igrači Nedelišća bolje su otvorili susret protiv mlade momčadi Rudar Cimpera koja od ove sezone igra bez starosjedioca (Tkalec, Srnec, Cilar) koji su prestali s aktivnim igranjem, a košarkaši iz M.Središća dodatno su bili oslabljeni neigranjem prvog organizatora igre Alena Varge, zatim prvog šutera Nikole Hrkača i centra Davida Bogdana koji se još oporavlja od ozljede leđa. Utakmicu je Rudar Cimper igrao bez ijednog jedinog centra u sastavu. Iskoristili su to domaći igrači u prvih deset minuta i dobili period rezultatom 20:13.

Uzvratio je Rudar Cimper u drugoj četvrtini i puno boljom igrom u obrani na krilima odličnog Marka Bedija poravnava rezultat na poluvremenu koji je glasio 32:32.

Još smo bolji Rudar Cimper gledali u drugom poluvremenu gdje je do izražaja došla puno bolja fizička sprema naših košarkaša u odnosu na Nedelišće. Drugo poluvrijeme, Rudar Cimper je dozvolio Nedelišću samo 20 postignutih poena. Sedam u trećoj i 13 u posljednjoj četvrtini.

Susret je na kraju završio rezultatom 61:52 u korist Rudar Cimpera koji se plasirao u četvrtfinale gdje ga očekuje snažni Dubravčan iz Donje Dubrave. Utakmicu košarkaši Rudar Cimpera opet igraju na gostovanju zbog pravila da klub iz više lige mora na gostovanje onome iz niže lige. Spomenimo da naš klub još nikada do sada nije slavio pobjedu u Donjoj Dubravi, čak ni onda kada je imao puno jači sastav od njih. Malena dvorana, neregularni uvjeti (trica se ne može šutirati s krilne pozicije jer je dvorana premala) i vatreni navijači glavni su razlog tome, ali atmosfera je to u kojoj je jako lijepo igrati.

Rudar Cimper je do pobjede protiv Nedelišća predvodio Bedi koji je postigao 21 koš i koji je najbolji igrač Rudar Cimpera u dosadašnje četiri utakmice koliko ih je klub odigrao u ovoj sezoni (tri prijateljske i kup protiv Nedelišća). Bedi je u svakoj od njih zabio preko 20 koševa. Dobar je bio i Saša Dodlek s 14 koševa dok je Tomislav Radiković postigao 11.

Mladost dobila iskustvo!

Nakon susreta dobili smo i izjavu trenera Branka Damjanovića koji je bio zadovoljan prikazanom igrom:

“Zasluženo smo dobili stariju i iskusniju ekipu Nedelišća koja je bila bolja u prvoj četvrtini, ali kako je utakmica išla prema kraju, dizali smo razinu igre i igrali dobru obranu te smo primili samo 52 poena. Ukratko, mladost je pobjedila iskustvo. Sada nam slijedi snažan turnir u Puli gdje već par godina gostujemo kod KK “Pula 1981“, a te će nam utakmice protiv izuzetno snažnih drugoligaša iz A-2 lige zapad odlično poslužiti za dodatno uigravanje i stjecanje iskustva ovim mlađim igračima. Nakon toga odigrati ćemo četvrtfinale kupa Međimurja u Donjoj Dubravi protiv Dubravčana.“

Što očekuje košarkaše Rudar Cimpera u četvrtfinalu, možete vidjeti ispod u videu i fotogaleriji. Susret je to koji su naši košarkaši odigrali u sklopu B-1 lige sjever. Dočekao ih je transparent po cijelom zidu dvorane “Welcome to blue Hell“ (Dobrodošli u plavi pakao) a na balkonu dvorane gdje jedino stanu gledatelji, skupina domaćih Bad Blue Boysa.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BvQ9USu3ZZk