Rudar bez bodova u susretu s ekipom Podravine

U 17. kolu 3. HNL lige Rudar je na Šuderki dočekao ekipu Podravine iz Ludbrega. Bila je to lijepa prigoda da se nakon pobjede u Varaždinu domaćom pobjedom i sa šest osvojenih boda, mirno krene na sljedeću utakmicu u Viroviticu k direktnom takmacu za opstanak u ligi.
Međutim dogodilo se ono što su navijači Rudara najmanje očekivali desio se poraz od 0:1. Po onome što su na ovoj utakmici prezentirali igrači Rudara drugo se nije moglo ni dogoditi.
Kada ti uđeš u utakmicu protiv ravnopravne ekipe bez žara, bez agresivnosti i volje za pobjedom, a tako su danas na igralištu izgledali „laporniki“ (čast izuzecima), do pobjede ne možeš doći.
U cijeloj današnjoj utakmici ekipa Rudara uspjela je stvoriti jednu prigodu (Cimerman) i dvije poluprigode( Vurušić, Koščak), dok su gosti iz prekida bili latentna opasnost po gol Rudara. Na taj način nakon udarca iz kuta primili su i odlučujući zgoditak u 57. minuti. Strijelac jedinog zgoditka na utakmici bio je Sačer.
Morati će Rudarovci jako promijeniti svoj odnos i prema igri i prema treneru a u konačnici i prema samom klubu. Nije dovoljno misliti da si dobar igrač to na terenu i treba pokazati.
Već iduće subote je nova prigoda za dokazivanje i nova šansa u Virovitici.
RUDAR :PODRAVINA 0:1(0:0)
Suci: Nino Šimatović, Ivan Iveljiđ, Ivan Huđ, Dino Sabljić delegat: Tomislav Kučina
Gledatelja: 80
Strijelac: 0:1 57′ Sačer
RUDAR: Kodba,Antolović, Mesarić(46′ Koščak), Zeljko, Šardi, Belaj, Vurušić, Cimerman, Vaš, Vinko, P. Nedeljko(Mikulić) pričuve: Srpak, Mikulić, Koščak, Zadravec, L.Novak, I. Liklin trener: Andrija Balajić
PODRAVINA: Kovačić, Belovari,De Moraesd Gomes, Dumbović, Santos Oliveira(76′ Havaić), Zadravec, Jadanić, Smrčak(82′ Kranjec), Banec, Golubar(90′ Štefanac) pričuve: Budinski, Stančin, Kranjec, Fajt, Štefanac,Havaić, trener:Nevenko Blagaj

(tekst i foto: zr)