RIBOLOV U Žabniku održano natjecanje Mladeži, U-15, U-20 i U-25 u ribolovu udicom na plovak u organizaciji HŠRS-a

Ovog vikenda, 22. i 23. travnja 2023. na vodi Stara Mura u Žabniku su održana prva dva kola lige Mladeži u organizaciji Hrvatskog Športskog Ribolovnog Saveza. Domaćin natjecanja u subotu je bio Klen iz Svete Marije dok je u nedjelju domaćin bila Glavatica iz Preloga.

U sve tri kategorije je nastupilo 45 mladih natjecatelja iz cijele Hrvatske od kojih je čak 20 natjecatelja klubova iz Međimurja (Glavatica Prelog, Klen Sveta Marija, TSH Čakovec, Drava Donji Mihaljevec i Som Kotoriba).

Prvi dan natjecanja je protekao u veoma teškom i zahtjevnom ribolovu što je rezultiralo malim kilažama, dok je u nedjelju riba puno bolje „radila“ pa se i ulovilo puno više ribe.

Nakon dva održana kola od međimurskih natjecatelja najbolje rezultate su postigli :

Kategorija U-15

Gabrijel Varga – GLAVATICA Futtura Sensas Prelog je drugi, a Leon Jug – TSH Sensas Matchfishing Čakovec treći od deset natjecatelja koji su nastupili u kategoriji U-15.

Kategorija U-20

Jan Varga – GLAVATICA Futtura Sensas Prelog je vodeći, a Luka Pozderec  – Klen Sveta Marija četvrti od osamnaest natjecatelja koji su nastupili u kategoriji U-20.

Kategorija U-25

Sara Strbad – Drava Dinji Mihaljevec je prva dok je Simona Vlašić Klen Sveta Marija treća od sedamnaest natjecatelja koji su nastupili u kategoriji U-25.

Slijedeća dva kola se love na Finzuli u Rakitju 27. i 28. svibnja.

Tajnik Saveza SRD Međimurske županije

Ivica Jakupak