RIBOLOV: Svaki tjedan pobjednik jedan

ZAVRŠNICA ŽUPANIJSKOG KUPA MEĐIMURJA

 

Završnica Županijskog kupa odvijala se na ribolovnoj stazi Stara Mura Podturen. Natjecale su se četiri kategorije: kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori. Domaćin natjecanja bio je SRD „ŠARAN“ Podturen. Organizator natjecanja bio je Međimurski ribolovni savez.

Pobjednice u kategoriji kadetkinja bila je ekipa SRD „SMUĐA“ Goričan

Ekipa SRD „SMUĐ“Goričan, s lijeva: Antonia Stančin, Nina Horvat, Stela Horvat, kapetan ekipe-Miroslav Horvat

Intervjuirana članica Smuđa Goričan Stela Horvat uz prisustvo oca Miroslava Horvata:

STELA HORVAT

Svestrana četrnaestogodišnjakinja  iz Hodošana. Odlična učenica  8.razreda OŠ Hodošan. Ribolov joj je najveća ljubav ali uz njega zapažene rezultate ima i u umjetnosti-crtanju i slikanju. Natječe se na ligama i kupovima sportskog ribolova Međimurske županije te svim razinama natjecanja iz prirodoslovnih predmeta u školi (matematika, kemija, fizika, biologija).

Kako si zavoljela ribolov?

Ribolov uopće nije teško zavoljeti! Prvi susret s njim imala sam jednog 1. maja, praznika rada na Dravi uz obitelj, tad sam imala negdje oko 6. godina. Učitelj mi je bio  moj tata Miroslav, koji je i sam ribič-al ne tak dobar kak sam ja!?

  1. godina ribolovna ?

Kao ribolovna sezona je bila dobra, svakako izazovna zbog novonastale situacije koja je zahvatila cijeli svijet. Postigla sam brojne uspjehe i upoznala brojne drage ljude. Ostat će mi svakako u lijepom sjećanju i posebno sam ponosna budući da smo „obranile“ kup županije.

Prepreke u 2020.?

Bile su svakako kad su nas stavili pod ključ-tzv. lockdown u prvoj polovici godine, pandemija i sve što s njom dolazi te izostanak nekih razina natjecanja poput Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje.

Konkurenti u Kupu?

Smatram da je svaka ekipa ima konkurent te da isto tako svaka ima šanse za pobjedu. Nitko ne smije nikog „podcjenivati“. Ribolov je sport u kojem je i sreća jednim dijelom potrebna za uspjeh. Prije svega mislim kod izvlačenja brojeva, bonus ribe …

Potpora?

Uz moje „matično“ društvo SRD „SMUĐ“ Goričan koji mi daje podršku u hrani, mamcima, savjetima oko priprema za natjecanja itd. najveća podrška mi je obitelj: tata, mama i sestra koja se također natječe.

Sestre Horvat Stela i Nina

Organizacija, škola, ribolov, prijatelji?

Smatram da se uz malo truda i volje sve može. O tome kako usklađujem školu i ribolov najbolje pokazuje podatak da sam odlikašica. Što se tiče prijatelja, ponekad treba podnijeti žrtvu i staviti ribolov ispred njih no to je samo mala cijena uspjeha.

Slobodan ribolov?

Svaki ulov je poseban i drag na svoj način. Od svih njih možda bih izdvojila lijepu deveriku ulovljenu na županijskom kupu 2020. godine u Podturnu, jer je ona pridonijela prvom mjestu na ekipnoj i pojedinačnoj razini.

Stela s diverom

Želje za 2021. ?

Definitivno bih se željela nastaviti natjecati u Međimurskoj ligi i Kupu županije. Ostvarit što bolji plasman u kategoriji juniora/juniorki.

Poruka vršnjacima?

Želim pune uspjeha, natjecateljima na svim razinama, druženja… Ovim putem pozdravila bih sve ribolovce koji me poznaju i one koji će me tek upoznati. BISTRO

Pobjednici u kategoriji kadeta bilo je SRD „SOM“ Kotoriba

Pobjednička ekipa „SOMA“ Kotoribe

Intervjuirani Lovro Rodek uz prisustvo oca Petra Rodeka

Lovro Rodek dvanaestogodišnji dječak iz Kotoribe koji pohađa šesti razred osnovne škole i svaki slobodni trenutak provodi na ribolovu.

Kako si zavolio ribolov?

Prvi susret sa ribolovom imao sam već sa četiri godine. Djed Alojz Horvat me prvi vodio sa sobom na ribolov. Djed je bio član SRD „SOMA“iz Kotoribe a od njega sam i dobio prve poduke za ribolov.

Ribolovna 2020. godina?

Do 2020. godine sam paralelno s ribolovom odlazio i na nogomet, al prošle godine sam ostavio nogomet i posvetio se samo ribolovu. Tako sam postao dio natjecateljske ekipe „SOMA“, s kojom sam postigao uspješne rezultate.

Tko se sve bio član ekipe „SOMA“ na kupu?

Jan Špiranec, Edi Marđetko i ja. Kapetan je bio Ivica Jakupak a njemu su pomagali još: Željko Sabolić, Denis Špilak….

Prepreke na koje si nailazio prošle godine?

Prošla godina ostat će mi u sjećanju po Covid virusu. Dosta je natjecanja bilo odgođeno a u početku je čak i bila zabrana odlaska na ribolov. Tada sam ribolov pratio na Youtube kanalima.

Gdje si se sve natjecao prošle godine?

Županijski kup koji se održao u Podturnu-kao ekipa zauzeli smo 1. mjesto a i ja sam također osvojio 1. mjesto kao pojedinac. Na Apsolutnom prvenstvu Međimurja osvojio sam ukupno 4. mjesto.

Prijatelji, ribolov, škola?

Kada se hoće i ima se volja sve se može i sve se stigne. Škola-bez nje se ne može.

Tko te podržava u ribolovu?

Prije svih moji roditelji, baka koja mi ponekad kupuje mamce za ribolov-crve. Ponekad uskoči i deda po tatini strani kada sam kod njih na praznicima. Naravno i svi članovi SRD „SOMA“  koji me prate kada sam na natjecanju.

Lovro Rodek s ulovom

Želje za iduću godinu?

Želim da se čim prije sve vrati  na staro, da novu ribolovnu sezonu počnemo pod normalnim uvjetima , svima želim uspješan ribolov. BISTRO

Miroslav Mikulčić