RIBOLOV: Svaki tjedan pobjednik jedan

MEĐIMURSKA LIGA KADETA I JUNIORA

 

Pobjednik lige kadeta PATRIK KOVAČ član SRD „LINJAK“ Palovec

Intervjuirani Patrik Kovač uz prisustvo oca Roberta Kovača

Tko je Patrik Kovač?

Razigrani dječak s „Priloka“ koji od svih sportova kojima sam se bavio do sada u životu najviše uživam na ribolovu. Osim ribolova bavio sam se još i nogometom…

Prvi susret s ribolovom, gdje je sve počelo?

S obzirom da tata dela „v Avstiji“ s početka sam počeo hodat s stricom Rankijom na ribičiju. „Kak i saki mali dečec ja sam mu više ribe plašiv na obali nego  ih lovil“. Prvi put malo „ozbilneše“  je bilo dok me je tata upisav vu Školu ribolova koju je organizirala  SRD „GLAVATICA“ iz Preloga.  Stric mi je tam biv  učitelj i još „nekši dečki koje sam ne poznav unda“.  Posle  dok je „RIBICA“ iz Turčišća organizirala svoj kup sam se „prijaviv“  i  osvojio 3. mjesto i tu je „unda“ se počelo!

  

Patrik na natjecanju

Kako si zadovoljan svojim nastupom na natjecanjima prošle godine?

Jako, tata me „pelav se po sud de su se natjecali ribići“ moje kategorije-kadeti. Bio sam na apsolutnom prvenstvu Međimurja –osvojio 3. mjesto, i meni „najlepše“ prvenstvo Međimurja kategorija kadeta 1. mjesto.

4 kola 4 srebra?

Tak je ispalo. Od četiri kola četiri puta sam bio drugi al na kraju ipak ukupno prvi. U Međimurskoj kadetskoj ligi nekak mi je najbolje bilo u Žabniku, tam sam se već „specijalizirao za kederaj i kak zvaditi udicu z zobi patuljanu“ a da se ne „zrežeš“ na prstima il šaki! Osim mene bili su još dobri: Dora, Dino i Antonija al ja sam ipak biv najbolji.

Hobi ribolov-kak uskladiti školu i ribolov?

Joj, pri meni postoji velika želja za ribolovom al negda zbog  škole „nemrem“ iti!? Al dok tata „dojde dimo počekam ga na štengaj“ i prvo ga pitam da pemo na ribičiju? „Čuda put idem unda s njim i stricom“.

Da li ima kakvih su novosti za sljedeću godinu?

Što Vam je „rekev“ za novosti ? Već sigurno si „znojo“ se kaj ne?

Ne znam ja ništ,  samo pitam?

Promijenio sam društvo-klub, ono prije je bilo JAKO dobro al mislim da bude i ovo novo isto „takše“. S obzirom da sam 2019. godine, nastupima u kadetskoj ligi  osigurao nastup na Svjetskom Prvenstvu u Mađarskoj želja mi je da ove godine nastupim u Mađarskoj za Hrvatsku reprezentaciju. Osim toga natjecal bum se u Hrvatskoj kadetskoj ligi i želja mi je osvojiti je. Međimurska liga-normalo „nazoj jo osvojiti“.

Tko te sve osim tate i strica potiće u ribolovu?

„Fejst“ me poticalo moje staro društvo SRD „LINJAK“  Palovec a prije svih Goran Lipić , Ljubomir Žuljić, Ivan Lehkec… te im se ovim putem zahvaljujem. Tata Robi mi je „največ“ pomože al i da nema mojega „strikija nej mi bilo lefko“,  tu je još i brat Erik. Dok sam „išav“ na natjecanje društvo mi je „dolo hrono“ i mamce, FALA im za se.

Poruka svojim vršnjacima?

„Rekev bi jim nek sam ne sediju doma pre televizorima, kompjuterima i plejkama nego nek malo idejo i na friški zrok-ribićiju, bodo vidli kak je tam lepo“. „Ak i ništ ne primem, jo  veseli idem dimo“. BISTRO

 

Pobjednik lige kadeta JAN VARGA član SRD „GLAVATICE“ iz Preloga

S lijeva: Luka Pozderec, Jan Varga, Petar Jambrošić

Intervjuirani  JAN VARGA  uz prisustvo oca Antuna Varge

Jan na natjecanju

Vrlo drag dječak iz malog Međimurskog sela Oporovec, rođen 2005. godine.  Nakon završene osnovne škole s odličnim uspjehom upisuje smjer Strojarsko računalni tehničar te nastavlja s odličnim ocjenama i u srednjoj školi. Član je SRD „GLAVATICE“ iz Preloga. Nastupima na natjecanjima u Hrvatskoj športskoj ribolovnoj ligi izborio nastup za Hrvatsku kadetsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj koje će se održati 2021. godine.

 

Prvi susret s ribolovom?

Kako  je tata već duže vrijeme ribić  uz njega sam i  ja prvi  put  išao na ribolov. Već u samim počecima ribolov me zainteresirao. Prvi odlasci na vodu bili su na „Dobravsko jezero“ gdje sam u početku učio loviti sitnu ribu.

Kako si zadovoljan svojim nastupom na natjecanjima prošle godine?

Strašno mi je žal za Hrvatskom ligom, prvi put sam se prijavio  za kategoriju juniora i imao sam veliku želju natjecat se u njoj. Corona me je zaustavila u tome.  Drugo kaj mi isto tak jako žal je kaj nisam  nastupio s Hrvatskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, „pok me corona zaustavila“, al to budem nadoknadio ove godine!!!

A Međimurska liga?

Tu sam jako zadovoljan, mada malo me bocka-peče ono peto mjesto iz Turčišća al i to bude se „pozabilo“. Prvi put sam nastupio u kategoriji U-18 juniori  i odmah sam postao prvak Međimurja. Natjecanje se odvijalo kroz  četiri kola a ja sam na tri kola osvojio medalje.  Bili su dobri Luka, Petar i ostali al ne tak kak ja.

 

Hobi ribolov-kak uskladiti školu i ribolov?

S obzirom da sam upisao srednju školu koju sam si želio,  sad mi je ostalo malo manje vremena za ribolov u odnosu na ono koliko sam ga imao prije. Prije u osnovnoj školi sam odlazio skoro pa svaki dan a sada idem samo za vikend. Doma se organiziramo tako da subotu il nedjelju idemo na ribolov, iako ja puno puta velim tati da nam je to više trening nego slobodni ribolov. Škola mi je sad na  „prvom mjestu“!!!

Sljedeće sezone ?

Da bih ostvarivao i dalje dobre rezultate na natjecanjima potrebno mi je dobro se pripremit. Pripremit mislim-imati što je više moguće treninga na vodi. Ono kaj mi zasigurno sad fali je brzina-al i na tome budem proradio.

Tko te sve osim tate potiće u ribolovu?

Član sam SRD „GLAVATICE“ iz Preloga i ona me prati na svim natjecanjima i u svemu oko natjecanja me „opskrbljuje“. Moja obitelj. Prije svih mama koja nas puno puta čeka sama doma kada smo na ribolovu, al nekad ide i ona s nama. Brat Gabrijel koji je i sam ribić i natjeće se u Međimurskoj ligi kategorija kadeta. Tata bez kojeg  sve ovo ne bi bilo moguće. Svima im skupa jedno VELIKO HVALA.

 

 

Poruka svojim vršnjacima?

Ribolov je za mene jedno veliko zadovoljstvo, opuštanje, nešto lijepo što se riječima teško može opisati…. Probajte i Vi par puta uzeti štap u ruke, otići do jezera… i  Vama se bude  dopalo …BISTRO

Janova odličja

Miroslav Mikulčić