Remi Rudara u Pušćinama

S posljednjeg ovojesenskog gostovanja Rudar se iz Pušćina vratio s jednim osvojenim bodom, iako nije bio ni daleko od osvajanja sva tri.

Gledali smo utakmicu s dva različita poluvremena što se tiče Rudara. Prvi dio u kojem je Rudar bio apsolutno kvalitetnija ekipa s puno više, prigoda i inicijative.  Šteta je što u tom dijelu Rudar nije uspio postići koji zgoditak više i tako osigurati tri boda.

Vodstvo za 0:1 Rudar postiže pred sam kraj prvog dijela utakmice i to u 44. minuti. Lijep prodor i odličan ubačaj Goričanca s lijeve strane koristi Roberto Skoliber čiji prvi udarac  brani domaći vratar Banfić, ali je kod drugog nemoćan i  bilo je  to apsolutno zasluženo vodstvo Rudara. Ovo je bio 11 zgoditak Skolibera u ovom prvenstvu.

U Rudaru su dosta ljuti i na pomoćnog suca Ivicu Horvata koji im je poništio regularni zgoditak u 18. minuti, no kako „ljubav“ između Rudara i Horvata ne traje već duže vrijeme i nisu previše iznenađeni njegovom reakcijom.

U drugi dio Rudar  ulazi nekako sramežljivo, bez agresije koja ga je pratila u prvom dijelu i to domaćini koriste  te preuzimaju inicijativu, da bi rezultat poravnali u 84. minuti utakmice, nakon jedne dosta traljave intervencije u obrani Rudara. Strijelac zgoditka bio je Jaša Kocijan.

S ovim osvojenim bodom Rudar trenutno zauzima sedmu poziciju na prvenstvenoj ljestvici, a u posljednjem kolu dočekuje vrlo dobru ekipu Podravine iz Ludbrega.

  1. nogometna liga Čakovec – Varaždin, Pušćine , 18. 11. 2018., 14. kolo

Suci: Bojan Juras, Ivica Horvat, Davor Šupljika    delegat: Nedeljko Kapeš

Strijelci: 0:1 44′ Skoliber 1:1 84′ Kocijan

Gledatelja: 100

PUŠĆINE: Banfić, Papec, Bosilj, Ro. Punčec(64′ Posavec), Kocijan, Re. Punčec(70′ Pintarić),  Malnar, Kos,Požgaj, Kišić,Mesec pričuve: Kolar, D. Fekonja, K. Fekonja, Dovečer, Posavec, Pintarić trener: Boris Đorđević

RUDAR: Rajf, Šardi, Vinko, Šprajc, A. Zadravec, Šoltić, G. Radiković, Novak, Petak(88′ Vuri), Goričanec, Skoliber pričuve: Levačić, Vuri, D. Zadravec, M. Radiković trener: Željko Domjanić

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)