Remi i pobjeda Međimurja u prvim pripremnim utakmicama

Žestokim tempom krenuli su igrači Matije Kristića u prvi tjedan priprema. Nakon odrađenih osam treninga u fitnesu i na terenima SRC Mladost u pet dana  za vikend u subotu i nedjelju na rasporedu su bile prve kontrolne utakmice.

U prvoj odigranoj u Čakovcu Međimurje je ugostilo trećeligaša iz Zagreba HAŠK. U utakmici u kojoj je Kristić koristio dvije postave, a gostujući trener Grlić čak tri gledatelji nisu vidjeli golove. Vidjelo se da su noge još teške, dosta se griješilo unatoč nekoliko prilika s jedne i druge strane. Osim toga zbog lakših ozljeda nisu igrali Brcković, Marcijuš i Karamarković kao i Munivrana i Patafta koji su još u rehabilitacijskoj fazi nakon operativnih zahvata.

Dan kasnije u nedjelju Međimurje je bilo gost četvrtoligaša Bednje iz Beletinca prošlogodišnjeg iznenađenja 4. HNL ČK-VŽ kada je završilo prvenstvo na trećem mjestu samo bod iza prvog Poleta. Mladići Saše Paske pružali su dobar otpor kombiniranoj ekipi novog drugoligaša do pred kraj poluvremena kada čakovčane u vodstvo dovodi Vagner . U drugom dijelu mnogo promjena kada su u obje ekipe ušli uglavnom mladi igrači manje više još juniori. Na 0:2 nakon dodavanja Marića povisio je Panadić, a domaćin smanjuje lijepim golom Klopotana s nekih dvadesetak metara na 1:2. Konačnih 1:3  u jednoj korektnoj utakmici djelo je mladog Farkaša koji glavom zabija nakon ubačaja Marića dosadašnjeg igrača domaćina iz Beletinca.

Ovaj tjedan nastavlja Međimurje istim tempom s treninzima, a odigrati će i dvije kontrolne utakmice, prvu u srijedu u Nedeljancu protiv istoimenog domaćina, a drugu u subotu protiv drugoligaša Lučko također u gostima.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)