Rekreativkama USR „Sport za sve“ M. Središće prvo mjesto na 24. Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena

U subotu 21.09.2019. godine održan je 24. Međimurski festival sportske rekreacije žena u Goričanu. Festival se održao pod pokroviteljstvom Međimurske županije  i Općine Goričan, u organizaciji MSSR „Sport za sve“  i USR  „ Prijatelji“ Sport z sve Goričan kao domaćina Festivala.

Na Festivalu je sudjelovallo 27 ekipa iz cijelog Međimurja.

Takmičilo se u 6 disciplina: viseća kuglana, ubacivanje loptice  u koš, gađanje kolutima, vođenje lopte nogom, tunel i pikado.

Već nekoliko godina naša Udruga sudjeluje na takmičenju s više ekipa. Tako smo i ove godine sudjelovale s tri ekipe.

Mursko Središće 1 u sastavu: Natalija Brodar, Suzana Liklin, Vera Trupković, Danica Frančić, Biserka Kozar, Sanaja Jambrešić Trstenjak, Darinka Krklec i Anica Varga.

Mursko Središće 2 u sastavu: Marija Golubić,  Margareta Vrhar, Mirjana Vargazon, Horvat Đurđica, Rihtarec Zadravec Đurđica, Irma Brodar , Trstenjak Nadica i Govedić Biserka.

Mursko Središće 3 u sastavu: Sanja Kozar, Jelena Kuzma, Danijela Trstenjak, Mateja Živčec, Nataša Goričanec, Romina Tomšić, Nina  Vugirnec  i Elena Goričanec.

U velikoj konkurenciji od 27 ekipa najviše uspjeha i  ove godine imala je ekipa Mursko Središće 1 osvojivši sveukupno 1. mjesto sa osvojenih 146 bodova .

Ekipa je osvojila zlatnu medalju u disciplinama: bacanje koluta, vođenje lopte nogom i pikadu, srebrnu u bacanju loptice u koš, te brončanu u disciplini tunel.

Ekipa Mursko Središće II nije osvojila nijednu medalju, međutim imala je u svim disciplinama dobre rezultate, dok je ekipa Mursko Središće 3  osvojila 1. mjesto u disciplini tunel. Ovo je mlada ekipa koja je tek počela sakupljati medalje za našu Udrugu.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Male Subotice s osvojenih 116 bodova, a  treće ekipi Dunjkovec sa 109 bodova.

 Osvajanjem prvog mjesta ekipa se plasirala na Hrvatski festival sportske rekreacije žena koji se održava 16.11.2018. godine u Virovitici.

Nakon podjele priznanja uslijedila je večera te druženje i ples. Domaćini su za ekipe poslije večere pripremili  iznenađenje, sve ekipe počastili su pečenim šaranom na rašljama, kojeg su ispekli  dečki iz Belog Manastira.

Tajnica Udruge:

Anica Varga