REKREACIJSKI DAN U EUROPSKOM TJEDNU KRETANJA

 

 

Europski dani kretanja sa Gradske šetnice preselili su se na vanjske sportske terene OŠ M. Središće . Jučer su se danima kretanja priključili opet mladi, prvo su tu bile mažoretkinje , pa osnovnoškolci i već nezaobilazne aktivistice i rekreativke  USR ” Sport za sve”.

 

 Nakon pozdravnih riječi voditeljice TIC-a Dolores Vrtarić i predsjednice USR  Nade Palaš  krenuli su okupljeni sportskim igrama koje im je pripremila sa svojim suradnicama Anica Varga.  Zanimljivo je bilo takmičenje najmlađih u vožnji koturaljkama i romobilima , a najljepše je bilo vidjeti zanos i žustrinu koju djecu unose u svaku igru.

 Bile su tu još igre pikado , gađanje obručima , vođenje lopte te gađanje trica. Sve te igre oduševljavale su najmlađe , a i one starije te su im svi pristupali sa puno žara. Posebno je atraktivno bilo povlačenje konopca gdje su najmlađi odmjerili snage sa starijima i nakon dva povlačenja  zasluženo “pobijedili “. 

 Pratimo već četiri dana ovaj zaista veoma atraktivan i dobro osmišljen program i zaista nam nije jasno što bi uspjeli izvući iz svojih domova središćance da se aktivnije uključe u nešto takovo.  Znamo da središćanci jako vole kritizirati ono što ima se ne sviđa, ali ovaj puta su oni ti koje bi trebalo dobro iskritizirati.

 

Danas je bio nastavak druženja na šetnici gdje su mnogi imali prilike naučiti ” Zumbu” jedan vrlo atraktivan ples za sve.   (Z. Rihtarec)