Rekordnih 197 trkača u 3. kolu Kros lige Globetka

Kao što je i bilo za očekivati, rekordan odaziv zabilježen je i treći puta ove godine na Kros ligi Globetka. Bolji vremenski uvjeti izmamili su dodatni broj trkača pa se “brojčanik” u 3. kolu 10. travnja 2018. godine zaustavio na 197 natjecatelja!

Organizator AK Međimurje predvidio je da bi odaziv mogao biti na toj razini pa su prvi puta od postojanja lige trkači startali u dvije skupine. Najprije je u 18 sati započela utrka na 3,6 km, a točno pet minuta nakon toga i utrka na 7,8 km.

Najbrži u ovom kolu bili su na 7,8 km Alenka Horvat iz Novog Sela Rok kod žena, a protivnike je iznenadio Mladen Ignac iz Murskog Središća pobijedivši u utrci muškaraca.

Na 3,6 km treću pobjedu u ovoj sezoni ostvarila je Ana Dobša iz Čakovca, a Lovro Žbulj iz Čakovca prvi je prošao ciljem u muškoj konkurenciji.

Nakon tri kola u ukupnom poretku na duljoj stazi vode Alenka Horvat i Marijan Huzjak, oba iz Novog Sela Rok, dok na kraćoj vode Ana Dobša iz Čakovca i Ervin Nedeljko iz Murskog Središća.

Organizator je bio više nego zadovoljan odazivom a isto se može reći i za sudionike koji ovaj puta nisu imali problema s prevelikom gužvom na startu, budući da su trke bile odvojene. Raspoloženje je dodatno pojačala i Međimurska pivovara “Lepi dečki” koja je trkače počastila pivom iz svog proizvodnog pogona.

Iduće kolo održat će se u utorak 8. svibnja s početkom u 19 sati.

http://akm.hr/upload/1/481/Poredak%20nakon%203.%20kola.pdf

(Miljenko Dovečer, foto: akm.hr)