Rekordni broj djece sudjelovao u besplatnom teniskom kampu za djecu u Vukovaru pod pokroviteljstvom Zaklade Marin Čilić

TENIS PONOVO OKUPIO DJECU U VUKOVARU

U organizaciji Teniskog kluba Vukovar i Zaklade Marin Čilić, u Vukovaru je završen šesti teniski kamp za djecu. Ove godine rekordni broj djece, njih 110, uzrasta od 6 do 16 godina, sudjelovao je u kampu, koji je bio besplatan za mlade Vukovarce. Teniski tereni u Vukovaru u pet dana trajanja kampa bili su ispunjeni dječijim osmijesima, prijateljskim druženjem i sportskom vedrinom. Ovo je šesti put zaredom da se kamp održao, a četvrti put zaredom da se organizirao pod pokroviteljstvom Zaklade Marin Čilić.

«Tenis, a i sport općenito imaju pregršt prednosti za psihofizički razvoj djece. Stoga smo presretni da su mladi Vukovarci i ove godine imali priliku ljetne praznike provesti u sportskom druženju na teniskim terenima u Vukovaru. Rekordni broj djece pokazao nam je koliko djeca uživaju u ovakvim aktivnostima te ćemo se, zajedno s Teniskim klubom Vukovar, svakako potruditi da se ova tradicija druženja nastavi u budućnosti«, rekla je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Uz iskusne lokalne trenere Teniskog kluba Vukovar, djeca koja su već bila polaznici kampa usavršavala su svoje teniske vještine, dok su se neki prvi put susreli s teniskim reketom i tako naučili kako servirati, kako uputiti dobar bekhend i forhend.

«U Teniskom klubu u Vukovaru, trudimo se tenis približiti što većem broju djece, pa tako teniske poduke organiziramo osim u Vukovaru i u okolnim mjestima: Lovasu, Iloku, Čepini i Erdutu. U Zakladi Marin Čilić pronašli smo sjajnog partnera, koji je od početka prepoznao koliko ovoj djeci znači ovakvo druženje u sportskoj atmosferi i zajedništvu. Ove godine nam se kiša uplela u raspored održavanja treninga, no usprkos tome  izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem kampa, koji je sad već postao tradicija«,  kazao je Pero Cvitković, teniski trener Teniskog kluba Vukovar.

Djeca se od sljedećeg tjedna vraćaju u školske klupe, a organizatori vukovarskog teniskog kampa nadaju se da se u klupe vraćaju osnaženi porukama o zajedništvu, timskom radu te važnosti bavljenja sportskom aktivnosti tijekom cijele godine.

###

O ZAKLADI MARIN ČILIĆ

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako  dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotaknula živote više od 4000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljena je 21 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, a šest škola u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovilo je školske kabinete. Izgrađena su i tri sportska igrališta za djecu.

###

Zaklada:                                                                                                                                    Odnosi s medijima:

Nevena Mrkonjić, direktorica                                                                                                Igor Rajković

[email protected]                                                                                [email protected]com

+385 95 909 6561