REBEKA NOVINIĆ IZ PEKLENICE VICEPRVAKINJA HRVATSKE

Na  Igrama mladih održanih u Splitu članica AK Mursko Središće Rebeka Novinić  iz Peklenice osvojilo fantastično drugo mjesto u utrci na 60 metara i tako postigla svoj najveći uspjeh u svojoj kratkoj atletskoj karijeri.

Rebeka rođena 29.09.2005. godine atletikom se ozbiljnije počela baviti prije godinu dana kada se nakon učestvovanja na utrci povodom Dana Grada odlučila baviti atletikom te nagovorila roditelje Ines i Predraga da je upišu u atletski klub gdje trenira tri puta tjedno pod vodstvom trenerice Marije Hižman .

Rebeka je još jedan dokaz kako škola i sport mogu zajedno jer ona je i odlična učenica i puna je lijepih riječi za svoju učiteljicu Tajanu Rihtarec – Višnić .

 

Puno ljubavi i volje prema atletici te uz redovne treninge dosta trči i trenira sama , a to stjecanje radnih navika i samodiscipline jako je bitno kažu njezini roditelji.

 

AK M.Središće takmiči se u sklopu Plave Erste lige Međimurje-Varaždin pa se tu Rebeka takmiči u disciplinama od 60 m i 300 m gdje je već iako najmlađa osvajala lijepa mjesta u plasmanu među tri najbolje. Nažalost ovaj put nismo bili u mogućnosti razgovarati sa trenericom Marijom Hižman da čujemo i njezin sud o Rebeki , ali ćemo to svakako učiniti prvom prilikom kada budemo u mogućnosti.

 

Rebeka nas je zamolile da svakako istaknemo njezine prijateljice iz kluba koje također s njom vrijedno treniraju i postižu lijepe rezultate , a prije svih njezinu sestru Zrinku , Niku , dvije Anje , Ivu , Melani . Puno lijepih trenutaka zaželjeli smo našoj maloj atletičarki na početku njene karijere uz želju da nam jednog dana u naš grad donese i naslov prvakinje. (Z. Rihtarec)