Razočaravajući poraz Rudara kod Sloge u Čakovcu

Nakon prolaza u kupu u srijedu kod Centrometala, Rudar je u nedjeljnoj jutarnjoj matineji gostovao kod ekipe Sloge u Čakovcu i nije se dobro proveo. Doživio je razočaravajući poraz od 2:1, iako  je moglo biti i drugačije, međutim promašene prigode u prvom dijelu na kraju su Rudar koštale bodova. Dosta povika od strane Rudara bilo je na suđenje suca Bubeka, koji stvarno nije blistao, no nama se čini da je ono što Rudar više mora zabrinjavati je status kakva uživa kod  sudaca, a isto tako Međimurskog nogometnog saveza. Svemu tome u prilog idu sva zbivanja koja se u zadnje vrijeme događaju oko Rudara. No nećemo sada ulaziti u te detalje, o tome jednom drugom prigodom, s puno više detalja i konkretnih dokumentiranih situacija.

Što se same utakmice tiče  ono što posebno zabrinjava u igri Rudara je neefikasnost, osjeća se veliki nedostatak jednog pravog „kilera“ strijelca koji bi uspio realizirati te prigode koje se stvaraju, a ostaju nerealizirane. Vjerujemo da bi uz jednog takvog igrača Rudar sigurno imao puno više bodova od sadašnjih sedam. Ono što po nama još fali u igri Rudara to su svakako udarci prema vratima. Izgleda kao da postoji želja kod igrača da se jednostavno loptom ušetaju u gol.

Imao je u prvom dijelu Rudar nekoliko zaista lijepih prigoda (Šprajc, Skoliber, Petak), no kad ne zabiješ pogodak sigurno je da će to doći na naplatu. To se i dogodilo.

Prvi dio utakmice Rudar je odigrao solidno, no kako smo već rekli bez realizacije.

U 55. minuti utakmice domaći dolaze do vodstva od 1:0. Vedran Knežević, do prošle sezone igrač Rudara, odlično reagira na izvedeni udarac iz kornera i glavom šalje loptu u mrežu iza  Rajfa. Moramo reći da kod tog zgoditka obrana Rudara nije reagirala najbolje pa su bili  uzaludni pokušaji vratara Rajfa da zaustavi ulazak lopte u mrežu.

Rudar je i dalje imao  veći posjed lopte i pokušavao poravnati rezultat, ali domaćini brzim protunapadima pokušavaju povećati vodstvo. To su i uspjeli  u 65. minuti preko iskusnog Cabana, kada igrači Rudara neoprezno gube loptu na sredini igrališta, a domaćini to koriste i povećavaju rezultat na 2:0.

Nakon toga opet Rudar pokušava promijeniti rezultat, trener Domjanić izmjenama i na kraju u 76. minuti Marko Šoltić iz slobodnog udarca smanjuje rezultat na 2:1. Imao je Rudar i prigodu za poravnanje, ali  pokušaj Borisa Vurušića osujetio je domaći vratar. Još uvijek je Rudar pokušavao doći do povoljnijeg rezultata, ali sve je to bilo jalovo dok su domaći na kraju propustili najveću prigodu pred sam kraj utakmice kada domaći igrač iz blizine prebacuje prazna vrata Rudara.

Na kraju zaslužena pobjeda domaćina koji je svoje prigode iskoristio, a Rudaru ostaje žal za promašenima.

Rudar popravni ima u subotu kada u subotu 29. 09. 2018.u 16,00 sati dočekuje ekipu Dinama iz Domašinca.

SLOGA: Vurušić, Katančić, Obadić, Kosalec, Baksa, Hergotić (46′ Caban), Antonović, Knežević, Ladić (90′ Borko), Kukovec, Bajus pričuve:Borko, Hrastić, Caban, Bogdan, trener: Tihomir Blažeka

RUDAR: Rajf, Šprajc, Vuri (66′ Levačić), Vurušić, A. Zadravec (66′ Šoltić),G.  Radiković, F. Novak, Toplek, Petak, Skoliber (64′ Goričanec), Vinko pričuve: T. Novak, Levačić, Šoltić, D. Zadravec, Goričanec, M. Radiković, trener: Željko Domjanić

Suci: Dario Bubek, Dražen Sukanec, Matej Mesarić

Delegat: Verica Medved

Strijelci: 1:0 55 Knežević, 2:0 65′ Caban, 2:1 76′ Šoltić

Gledatelja: 200

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)