RAZGOVOR S POVODOM: ANTON SRŠA –BOYS TRENER „PLAVIH“ IZ PEKLENICE

  Nismo uspjeli, a sada po prvo mjesto

Nogometaši Plavih iz Peklenice su imali prigode, nakon odustajanja od natjecanja NK Podturen,zajedno s nogometašima Mladosti iz Svete Marije kao četvrto plasirani drugoligaškog “zapada” i “istoka” kroz kvalifikacije izboriti plasman u najelitniji razred međimurskog nogometa. U tome nažalost nisu uspjeli jer su s ukupnim skorom golova 9:4 bolji bili nogometaši Mladosti iz Svete Marije koji će novu sezonu započeti u najelitnijem razredu.

Do spomenutog mjesta nogometaše Plavih, kao i kroz kvalifikacije, vodio je ugledni međimurski trener Anton Srša-Boys iz Murskog Središća, poznati kao trener koji je tamošnji NK Rudar doveo do najvišeg ranga natjecanja-III.HNL-sjever, a potom je momčad napustio. Nije dugo mirovao već je prihvatio ponudu iz susjedne Peklenice, odnosno NK Plavi, s kojima je na početku minule natjecateljske sezone najavio pohod na vrh “zapada” u čemu je djelomično uspio. Četvrto mjesto momčadi je ipak pružilo mogućnost da se bori za najelitniji razred. Kao što smo rekli o tome nisu uspjeli, a koji su razlozi tome razgovarali smo s trenerom Sršom.

-Prije svega čestitke mojim igračima na osvojenom 4.mjestu na “zapadu”. Rezultat je to predanog rada mladog sastava koji je kao takav ušao u kvalifikacije. U početku sam vjerovao da bi mogli izboriti plasman u viši rang, no nade su mi potonule kada su nas gosti iz Svete Marije već u prvoj kvalifikacijskoj naprosto “povozili” u Peklenici. S rezultatom 5:2 u njihovu korist bilo je iluzorno tražit iznenađenje u uzvratu. Pamtit ćemo uzvrat jer smo u toj utakmici igrali znatno bolje nego tjedan dana ranije premda smo imali snage za svega 60 minuta utakmice-podvukao je trener i dodao kako je kroz kvalifikacijske susrete u momčadi bilo čak petero igrača sa 17 godina koji ipak nisu mogli parirati znatno iskusnijim i boljim nogometašima Mladosti.

Kvalifikacije su iza vas, kako dalje?

– Radit ćemo kao i do sada. Kvalifikacije su za nas jedna škola i poticaj da budemo još bolji, a to znači da bi dogodine u novi rang natjecanja ušli s ambicijama za prvo mjesto što nam daje pravo izravnog ulaska u natjecanje za koje ovoga puta nismo bili spremni-kazao je optimistički.

Na upit, što prognozira nogometašima Svete Marije kratko je odgovorio:- Plasman u sredinu tablice s intencijom prema vrhu. 

 

                                                                         Tekst i foto: M. Grubić