Raskoš talenta na 3. ATON LIMAČ KUP-u

Turnir koji je svojevrsna predigra Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele, ATON limač kup došao je do svog finalnog dana. U nedjelju, u dvorani ATON-a u Nedelišću, završio je 3. ATON limač kup, koji je ove godine okupio rekordne 54 ekipe u pet uzrasnih kategorija : U-7, U-8, U-10, U-12 i U-17.

ŠN Lumen iz Varaždina osvojila je dva prva mjesta u kategoriji U-7 i U-8, u kategoriji U-10 pobjednik je Mladost Komet iz Preloga , ŠN Međimurec – Sloboda prva je u kategoriji U-12 , a u najstarijoj kategoriji U-17 pobjednik je Koprivnica .

U odličnoj zajedničkoj organizaciji NGC ATON, Škole nogometa Međimurec-Sloboda i ŠN Nedelišće i glavnim pokroviteljem turnira Općine Nedelišće, turnir je okupio i ekipe van međimurske županije, što samo pokazuje da turnir iz godine u godine sve više dobiva na popularnosti i kvaliteti.

Osim službenih utakmica u svim kategorijama, odigrane su i 3 revijalne utakmice, u kojima su igrali oni najmlađi i najslađi nogometaši starosti od 3 do 5 godina. Oduševljenoj publici u dvorani, sa puno osmjeha na licu, priredili su pravu zabavu koju će zasigurno dugo pamtiti.

Direktor NGC ATON i član Vijeća HOO, mr.sc. Stevo Tkalčec, ponosno ističe prednosti infrastrukture koja je rijetkost u Hrvatskoj:“Uistinu bi bila šteta ne koristiti ovu infrastrukturu na kojoj nam mnogi zavide, a koja je upravo namijenjena sportu i sportašima. Iako svaki novi projekt zahtijeva i nova ulaganja, smatramo da to ne smije biti prepreka za daljnji razvoj sporta, sportskih aktivnosti i organizacije novih sportskih događaja, pogotovo što se tiče mlađih dobnih kategorija.Stoga smo se odlučili i za realizaciju ovog početnog turnira ATON LIMAČ KUPA na kojem sva djeca koja prolaze različite nogometne škole diljem Međimurja, a i šire, imaju priliku nastupiti u uvjetima u kojima nastupaju njihovi stariji uzori, a koje ponekad vide samo na malim ekranima. Posebno nam je drago vidjeti to zadovoljstvo i uzbuđenje djece, kao i pravi natjecateljski duh malih nogometaša uz bučnu podršku njihovih navijača, te se nadamo da će im ovo iskustvo biti motiv više da se nastave baviti nogometom i da jedva dočekaju iduću godinu kako bi mogli ponovo nastupiti na ovom turniru. Zahvaljujemo svim klubovima i nogometnim školama koje sudjeluju i na taj način daju veliki doprinos u popularizaciji turnira ne samo u Međimurju, već i čitavoj Republici Hrvatskoj.“

Predsjednik ŠN Međimurec/Sloboda, Samir Kozar istaknuo je veliko zadovoljstvo ovogodišnjim brojem prijavljenih ekipa.

„ U nazad tri godine, krenuli smo s idejom organizacije turnira ATON LIMAČ KUPA, s obzirom da smo prepoznali potencijale i uvjete koje nudi NGC ATON i s vremenom smo jačali i rasli i mi kao škola nogometa i turnir ATON LIMAČ KUP, gdje smo sa početne 33 ekipe na turniru došli do 54 ekipe,  te smo bili u nezahvalnoj poziciji da nažalost radi vremenskog ograničenja turnira moramo ograničiti broj prijava iz raznih škola nogometa i nogometnih klubova. Iz svega navedenog vidljivo je da su mnoge škole nogometa prepoznale specifičnost ovog turnira, te da u budućnosti možemo očekivati da turnir bude iz godine u godinu sve bolji.

Kao što i govori moto naše ŠN Međimurec/Sloboda, „ idemo dalje samo jako ili nikako!“, nastojat ćemo da svaki slijedeći turnir bude jači i organiziraniji od prethodnog.

Jedan od suorganizatora turnira i velika logistička podrška turniru, zamjenik načelnika Općine Nedelišće, Željko Kacun, ističe jedinstvenost i prepoznatljivost turnira: „ Treći po redu ATON LIMAČ KUP, nikad bogatiji i sadržajniji turnir, zapravo je praznik nogometa za male nogometaše, gdje smo već sad u pojedinim kategorijama vidjeli buduće zvijezde hrvatskog nogometa,  a također je i te kako vidljiv rad i napredak u radu sa mladim nogometašima“.

Osim mladih nogometaša na umjetnoj travi iskazali su se i roditelji, bake, djedovi i brojni navijači na tribinama koji su se svojim navijanjem pobrinuli za pravu nogometnu atmosferu u Atonu.

REZULTATI FINALNOG DANA:

Polufinala:
U7 ŠN Lumen – ŠN Podravina 6:1, Mladost Komet Prelog – ŠN Rudar 4:1

U8 ŠN Lumen Varaždin – NK Sloboda-ŠN Varaždin 4:0, ŠN Sloga Čakovec – ŠN Međimurje Čakovec 2:1

U10  NK Dubrava Zagorec – NK Sloga Čakovec 2:2 (1:3 6m), NK Mladost Komet Prelog – NK Međimurje 0:0 (3:2 6m)

U12 ŠN Međimurec Sloboda – ŠN Petica 2:0, NK Sloboda-ŠN Varaždin – ŠN Rudar I 2:1

U17 NK Sloboda-ŠN Varaždin – ŠN Dinamo Zelenko 3:0, NŠ Općine Mala Subotica – Koprivnica 1:6

Za 3. Mjesto:

U7 ŠN Podravina – ŠN Rudar 0:1

U8 NK Sloboda-ŠN Varaždin – ŠN Međimurje Čakovec 1:2

U10 NK Dubravka Zagorec – NK Međimurje Čakovec 1:1 (3:1 6m)

U12 ŠN Petica – ŠN Rudar 0:3

U17 ŠN Dinamo Zelenko – NŠ Općine Mala Subotica 1:2

Finala:

U7 ŠN Lumen – NK Mladost Komet Prelog 2:1

U8 ŠN Lumen Varaždin – ŠN Sloga Čakovec 5:1

U10 ŠN Sloga Čakovec – NK Mladost Komet Prelog 0:4

U12 ŠN Međimurec Sloboda – NK Sloboda-ŠN Varaždin 3:2

U17 NK Sloboda-ŠN Varaždin – Koprivnica 1:3

U7

  1. ŠN Lumen
  2. NK Mladost Komet Prelog
  3. ŠN Rudar
  4. ŠN Podravina

U8

  1. ŠN Lumen
  2. ŠN Sloga
  3. ŠN Međimurje
  4. NK Sloboda Varaždin

U10

  1. NK Mladost Komet Prelog
  2. ŠN Sloga Čakovec
  3. NK Dubravka Zagorec
  4. NK Međimurje Čakovec

U12

  1. ŠN Međimurec Sloboda
  2. NK Sloboda Varaždin
  3. NŠ Rudar
  4. ŠN Petica

U17

  1. Koprivnica
  2. NK Sloboda Varaždin
  3. NŠ Općine Mala Subotica
  4. ŠN Dinamo Zelenko  

(Miljenko Dovečer, foto NGC Aton)