Pušćine uzvratilo Rudaru za jesenski poraz

Nakon zavrzlama oko odigravanja utakmice zbog loših vremenskih uvjeta i teškog terena u nedjelju je odigrana utakmica između Rudara i Pušćina. Gosti su Rudaru uzvratili za jesenski poraz te se kući zasluženo vraćaju sa sva tri osvojena boda.

Po teškom, mokrom i blatnjavom terenu gledali smo borbenu utakmicu lišenu neke posebne ljepote u igri.

U prvom dijelu domaćini propuštaju iskoristiti nekoliko prigoda. Tako F. Novak ne koristi prigode u 11. i 28. minuti, a u 37. nisu se najbolje sporazumjeli  Goričanec i Risonjić pa još jedna prigoda odlazi u nepovrat. Gosti u tom periodu igre nisu bili osobito opasni po gol vratara Rajfa, a one poluprigode koje su stvorili bez problema je riješio.

Tako je prvih 45 minuta igre završilo bez zgoditaka. Očekivalo se da će Rudar u drugom dijelu  ipak realizirati  neku od prigoda no do toga nije došlo. U 60. minuti utakmice gosti stvaraju prvu ozbiljniju situaciju pred golom Rudara i pretvaraju je u pogodak.  Odbijenu loptu od strane vratar Rajfa  na nekih petnaestak metara prihvaća  Jaša Kocijan i preciznim udarcem, uz pomoć laganog odbijanca od Šardija posprema loptu u lijevi donji ugao domaćeg vratara. Gosti dolaze do vodstva od 0:1.

Domaćini  se nisu pokolebali i dalje vrše pritisak na gol vrlo dobrog gostujućeg vratar Kolara i u 77. minuti  poravnavaju rezultat. Boris Vurušić iz slobodnog udarca s nekih osamnaest metara  šalje loptu u mrežu do tada vrlo sigurnog gostujućeg vratara i izjednačuje na 1:1.

Samo pet minuti je trebalo gostima da ponovo dođu u novo vodstvo i to nakon odlično odigrane kontre gdje na drugoj vratnici sam i neometan Nikola Petrić posprema loptu u mrežu  te dovodi goste u vodstvo od 1:2.

Sada domaćin sve snage baca u napad što gostima ostavlja dovoljno prostora za kontru, što i  koriste u nadoknadi vremena te u 90+3 postižu i treći zgoditak preko Bojana Cirkvenčića i postavljaju konačnih 1:3.

Što reći na kraju. Rudar nije izgledao dobro, bilo je previše promašaja, igralo se stihijski s dosta pogrešaka što su gosti znalački iskoristili. Bilo je dosta nezadovoljstva među gledateljima, a naročito je svoju ljutnju iskazao gradonačelnik Srpak rekavši da to ne liči na ništa.

Ipak bila je to samo prva utakmica te još ima puno prostora za napredak. Jako puno se osjetilo neigranje trojice standardnih igrača  Radikovića, M. Zadravca i Levačića.

I trener Vugrinec bio je nezadovoljan nakon utakmice rekavši da je bilo premalo mirnoće u igri, naročito kod nerealiziranih prigoda.

  1. MŽNL Čakovec- Varaždin M. Središće   18. 03. 2018.god.  Igralište Šuderka   16. Kolo

NK „Rudar“ – NK „Pušćine“         1:3 (0:0)

Suci: Nino Škrobar, Davor Šupljika, Boris Jakovljev

Gledatelja: 100

Strijelci:  0:1 60′ Kocijan, 1:1 77′ Vurušić, 1:2 82′ Petrić,, 1:3 90+3′ Cirkvenčić

(tekst i foto ZR)