Pušćine istupile iz 4. HNL, umjesto njih vjerojatno Sveta Marija ukoliko zadovolji kriterije

Nakon najboljeg rezultata u svojoj povijesti i osvajanja 4. mjesta u  4. HNL uslijedio je pravi egzodus u redovima NK Pušćina. Klub je napustila većina igrača i naposljetku trener Rade Herceg, te je uprava kluba donijela odluku da se odustaje od natjecanja o čemu su obavijestili javnost na svojoj fb stranici :

” Obavještavamo da je izvršni odbor nogometnog kluba donio tešku odluku o odustajanju od daljnjeg natjecanja u 4. nogometnoj ligi u seniorskoj kategoriji. Takva odluka donesena je prije svega poradi činjenice da se s postojećim kadrom igrača i igračima koji su bili spremni pristupiti klubu ne bi mogli uspješno natjecati, niti zadovoljiti svoje simpatizere i publiku. Zahvaljujemo svim igračima, a osobito onima koji su ostali s nama do kraja prije donošenja zajedničke odluke.

Svim igračima s kojima smo ostvarili dosadašnje povijesne rezultate kluba i igrali zapaženu ulogu u natjecanju zahvaljujemo na angažiranosti i suradnji te im želimo sportske uspjehe i u novim sredinama.Klub se u budućem radu okreće mladima kao temeljnoj vrijednosti kluba te nastavku uspješnog djelovanja škole nogometa koja postiže zapažene rezultate.

Najviše raduje činjenica kako bez obzira na trenutnu situaciju među igračima poniklim u našem klubu postoji veliki interes da se ponovo okupimo te da nastavimo s natjecanjima i u nižem rangu natjecanja. Navedeno će pored rada s mladima biti glavni cilj djelovanja kluba u nadolazećem razdoblju.”

Za mjesto u 4. HNL zainteresirana je Mladost iz Svete Marije , kao i Polet iz Pribislavca pa sada treba vidjeti zadovoljavaju li kriterije i propozicije što će se provjeriti. Naravno u tom slučaju Mladost ima prednost jer je bolje rangirana.  U 1. ŽNL ligu bi trebao onda ući pobjednik iz kvalifikacija između Strahoninca i Naprijeda iz Cirkovljana, a u 2. ŽNL iz treće Bratstvo iz Preseke.

( tekst i foto: Miljenko Dovečer)