Puni plijen Rudara u Turčinu

Nakon četiri sušna kola u kojima je Rudar osvojio samo bod, gostovanjem u Turčinu prekinuo je tu seriju te se pobjedom od 1:3 vratio na pobjedničke staze.

Ovoga puta Rudar je djelovao jako, uvjerljivo i samo je neefikasnost igrača Rudara spasila domaćina katastrofe. Jer uz postignuta tri gola, promašeno je  još sedam izrazitih prigoda.

Dominantan je bio Rudar od samog početka utakmice no koncentracija u samoj završnici nije bila baš najbolja. U 31. minuti utakmice Roberto Skoliber prima loptu na vrhu domaćeg kaznenog prostora. Te odmjerenim i preciznim udarcem šalje loptu u mrežu domaćeg vratara Pozdera za vodstvo Rudara od 0:1.  Treba reći da se lopta odbila od stative u mrežu, te je domaći vratar bio bez ikakve prigode za sprječavanje zgoditka.

S obzirom na igru i prigode u prvom dijelu Rudar je svakako trebao imati veće vodstvo, no bio je to ipak jedini zgoditak kojeg smo vidjeli u prvom dijelu.

U drugi dio Rudar je ušao još jače i ofenzivnije i bilo je samo pitanje trenutka kada će doći do Rudarovog povećanja vodstva. Dogodilo se to u 55. minuti utakmice kada Matija Petak upućuje odličan udarac prema golu domaćeg vratara koji kratko odbija loptu, na koju natrčava  Skoliber i mirno, rutinirano je smješta u mrežu za vodstvo od 0:2. Nakon toga slijedi 15 minuta zaista odlične igre Rudara gdje se prigode izmjenjuju jedna za drugom nažalost bez realizacije.

I dogodilo se ono što već i vrapci na krovu znaju kad ne postigneš zgoditak dogodit će se obrnuto. Domaći koji do tog trenutka nisu imali neke ozbiljnije prigode osim jedne u prvom dijelu kada je  Rudarov vratar Rajf odlično intervenirao, došli su do poluprigode nakon izvođenje slobodnog udarca u 69. minuti, kada Borna Belaj laganim dodirom glave samo produžuje loptu u mrežu Rudara za smanjenje vodstva od 1:2.

Treba reći da u tom periodu igre dolazi do  pada koncentracije u igri Rudar te domaćin stvara i prigodu koja je mogla i dovesti do poravnanja no još jedna odlična intervencija Rajfa ostavlja domaćina bez nade. Poslije toga opet je Rudar zagospodario  terenom te  u 81. minuti nakon dobro izvedenog kornera Vinka,  Šoltić vraća loptu u sredinu, gdje je Nino Šprajc iz blizine posprema u mrežu za konačnih i više nego zasluženih 1:3 Rudara.

Istaknimo na kraju još i vrlo dobro suđenje sudačke trojke na čelu s glavnim sucem Bojanom Jurasom.

Očito je da se Rudar nakon kraće krize vratio u pobjednički ritam, što je svakako lijep nagovještaj prije velikog derbija  ove subote protiv sportskih prijatelja iz Svetog Martina na Muri.

Prikažu li  „laporniki“ ovakvu igri i pristup možemo očekivati jednu pravu utakmicu, s puno igre i nadigravanja, gdje motiva neće nedostajati ni sjedne ni s duge strane. Ono što svi svakako želimo je fer i korektna utakmica s obje strane, kao i pravo navijanje i druženje navijača s obiju strana, a neka pobjedi onaj koji će taj dan biti sretniji, spretniji i bolji.

  1. nogometna liga Čakovec – Varaždin, Turčin , 07. 10. 2018., 8.kolo

Dubravka – Zagorac : Rudar  1:3 (0:1)

Suci: Bojan Juras, Davor Šupljika, Željko Novak

Delegat: Mario Mavriček

Strijelci: 0:1 31′ Skoliber, 0:2 55′ Skoliber, 1:2 69′ Belaj, 1:3 81′ Šprajc

Gledatelja: 150

DUBRAVKA- ZAGORAC: Pozder, Medved (66′ Cepanec), Šestak, Conjar, Vuk (44′ Toplak), Belaj, Hrebak, Katalenić (46′ Pofuk), Kutnjak, Špice r(53′ Ribič), Horvatić (86′ Blaži) pričuve: Kišiček, Toplak, Ribič, Blaži, Pofuk, Cepanec, trener: Mario Ister

RUDAR: Rajf, Šprajc, Vurušić ( 78′ Goričanec), Zadravec (68′ G. Radiković), Šoltić (85′ M. Radiković), F. Novak (86′ Levačić), M. Zadravec (86′ Vuri), Toplek, Petak, Vinko, Skoliber pričuve: Levačić, Vuri, G. Radiković, D. Zadravec, Goričanec, M. Radiković, T. Novak, trener: Željko  Domjanić

(tekst i foto: Zlatko Rihtarec)