Punčec domaćin Croatia cupa za tenisačice i tenisače do 12 godina

Teniski tereni Franjo Punčec u čakovečkom središtu ovog tjedna ugošćuju dječake i djevojčice do 12 godina na tradicionalnom turniru Croatia cup koji je već 20. godinu za redom uvršten u kalendar Tennis Europe Junior Toura. Na ovogodišnjem turniru nastupit će više od 100 natjecatelja iz čak 18 zemalja.

Osim Europljana u Čakovcu će boraviti i tenisači i njihova pratnja iz SAD-a i Japana. Otvarajući tradicionalni turnir čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač zaželio je svim natjecateljima dobrodošlicu i da se ugodno osjećaju u Čakovcu.

“Moram posebno pohvaliti Teniski klub Franjo Punčec što još jednu godinu u nizu odlično organizira ovaj, ali i druge međunarodne turnire” istaknuo je pritom Kovač.

Svečanosti otvorenja prisustvovala je i direktorica Hrvatskog teniskog saveza Jelena Kostanić Tošić, bivša proslavljena hrvatska tenisačica koja je mladim tenisačima poželjela dobre sportske rezultate. Predsjednik TK Franjo Punčec Josip Sabolek podsjetio je na bogatu povijest održavanja ovog turnira. Rekao je kako su kroz turnir prošli brojni igrači i igračice koji su danas poznati tenisači posebno istaknuvši Bornu Ćorića koji je čak i osvojio ovaj turnir. Dodao je kako je osim po broju kvalitetnih natjecatelja turnir poznat i po dobroj organizaciji pa ga je tako Europska teniska organizacija 2014. proglasila najbolje organiziranim turnirom tog uzrasta.

Croatia cup je najjači turnir tog uzrasta u Hrvatskoj, a jedan je od najznačajnijih u Europi. Turnir omogućuje mladim igračima, posebno onima iz Hrvatske, odigravanje kvalitetnih susreta kao i sakupljanje međunarodnog iskustva. Finalni dvoboji u kategoriji dječaka i djevojčica, u pojedinačnoj i konkurenciji parova na rasporedu su u subotu 4. svibnja, a od naših na turniru nastupaju Noa Levak iz TK Franjo Punčec i Tamara Balent iz TK Prelog.

(Miljenko Dovečer, foto: TK Franjo Punčec)