Pukla petarda na Šuderki – nažalost u mreži Rudara

Nakon teške utakmice u srijedu i pobjede protiv ekipe Mladosti iz Ždralova, Rudar je već u subotu u nastavku prvenstva u 17. kolu dočekao ekipu Podravine iz Ludbrega i doživio pravi debakl.
Kako smo nakon lijepe pobjede protiv Mladost i pohvalili ekipu Rudara zbog pristupa i borbenosti u samoj toj utakmici, tako moramo sada reći da je svega toga u srazu s ekipom Podravine izostalo što je i rezultiralo tako velikim porazom od 0:5.
Već sam ulazak u utakmicu pokazao je da će danas Rudar teško doći do bodova jer već u 3. minuti nakon totalne konfuzije u obrani Rudara gosti preko Horvatinovića dolaze u vodstvo od 0:1. Nažalost ništa u ovoj utakmici igračima Rudara nije polazilo za nogom, a gosti su sve to znali iskoristiti pa su tako u 44. minuti preko Tomaškovića povećava vodstvo na 0:2. Apsolutno zasluženo vodstvo ekipe iz Ludbrega koja se pokazala kao dobra, homogena ekipa te je znala iskoristiti sve pogreške danas indisponirane ekipe Rudara. U prvom dijelu Rudar bez nekih izrazitih prigoda za postizanje zgoditaka.
U drugi dio Rudar ulazi sa željom za povoljnijim rezultatom, ali svi ti pokušaji bili su jalovi, bez ideje i nekih posebnih opasnosti po gostujuća vrata.
U 63. minuti još jedna pogreška obrane Rudara i vratara Rajfa te gosti povećavaju vodstvo na 0:3 zgoditkom Tkalčića.
Vidjelo se već tada na igračima Rudara da jedva čekaju kraj utakmice međutim nisu tako mislili gosti te su zgodicima Žutog i Dedića u 79. i 86. minuti postigli konačnu zasluženu pobjedu od 0:5.
Ovo je svakako jedan od najtežih poraza Rudara otkad se natječe u 3. HNL Sjever, a svakako je rezultat pristupa jednoj tako važnoj utakmici, ali i malo i umora od gustog rasporeda kojeg ima ekipa Rudara, a ozljede kao i dosta tanak roster igrača čine svoje.
Rudar već u srijedu igra utakmicu četvrtfinala međimurskog Kupa i to na svom igralištu Šuderka kada mu u goste dolazi naš najkvalitetniji klub drugoligaš Međimurje iz Čakovca.
U idućem 18. kolu Rudar gostuje kod vrlo dobre ekipe Bjelovara koja je u gostima u ovom kolu remizirala kod ekipe Mladosti iz Ždralova.

NK RUDAR – NK PODRAVINA 0:5 (0:2)

3. HNL Sjever, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 17. kolo, 10.04.2021.
Suci: Filip Cindrić, Marko Gašparić, Ivan Iveljić, Jasmin Horvat delegat: Željko Rijetković
Strijelci: 0:1 3′ Horvatinović 0:2 44′ Tomašković 0:3 63′ Tkalčić 0:4 79′ Žuti 0:5 86′ Dedić
Gledatelja: 0
RUDAR: Rajf, Škvorc, Šardi( 67′ Murković), Le. Mesarić, Vurušić(46′ Lo. Mesarić), Nedeljko(46′ M. Zadravec), Ptiček, Zrna( 46′ A. Zadravec), Zeljko, Vinko, Vaš pričuve: Kovač, Mesarić Lo., A. Zadravec, M. Zadravec, Murković trener: Dražen Škvorc
PODRAVINA: Kovačić, Šmrček(73′ Vađunec), Tkalčić, Golub(77′ Žuti), Zadravec, Sambolec, Jadanić, Tomašković, Banec, Golubar(81′ Kranjec), Horvatinović( 81′ Dedić) pričuve: Budinski, Vađunec, Kranjec, Dumbović, Fajt, Žuti, Dedić trener: Velimir Špikić

(tekst i foto: zr)