Prvi skup „Sportska mEdukacija“ u suradnji NK Varteks i mladih liječnika Varaždinske županije

Objavljujemo službeni početak suradnje NK Varteksa i inicijative mladih liječnika Varaždinske županije na projektu medicinske edukacije vezane uz ozljede u sportu.

Suradnja je zamišljena kao zajednička suradnja u organizaciji niza predavanja u središtima koja će se željeti priključiti ovom projektu.

Prvi skup pod nazivom „Sportska mEdukacija“ održati će se u Kongresnoj dvorani Arene Varaždin, 24.travnja 2018. s početkom u 18 sati, a već se planira održavanje u Međimurskoj županiji i cijelom nizu gradova i županija.

Ekipa doktora medicine u sastavu Igor Breški, Mario Brljak, Siniša Fučkar (klupski liječnik NK Varteks), Marko Labaš, Hrvoje Stepančec i Tin Šinjori, osmislila je 6 prezentacija od po 15 minuta u kojima su obrađene najčešće sportske ozljede, pružanje prve pomoći na terenu i najčešće ozljede u dječjoj dobi.

Prezentacije su prilagođene nivou znanja sportaša, sportskih djelatnika, roditelja, te zamišljene da im se na što jednostavniji način pruže odgovori na probleme i nepoznanice vezane uz sportske ozljede.

Uz navedena predavanja na skupovima će izlaganja imati i neke od renomiranih tvrtki iz segmenata proizvoda za sportsku medicinu, zaštitu i rehabilitaciju.

Ono što je najvažnije, za posjetitelje je ulaz besplatan.

(Miljenko Dovečer)