PRVI PORAZ RUDARA

                                NK  “JALŽABET ” – NK “RUDAR”

                                                   1 : 0  ( 0 : 0 )

 

JALŽABET : Detelj , Car , Modrić , Horvatić Roko , Robert Horvatić , Medved ,Hruško , Žugec , Kukec , Križarić ,Dušak

pričuve : Deduš , Ivanek , Kučar , Amanović , Levatić , Friščić , Bručić

trener : Zlatko Kanešić

 

RUDAR: M.Rajf , Den.Levačić , Šprajc , Vuri , Vurušić , D.Šoltić , Novak (73. Knežević) M.Šoltić ( 90.Liklin ) , Zadravec , Čalopa ( Podgorelec ) N.Šoltić

pričuve : Pavlović , Levačić , Knežević , Liklin , Podgorelec , Radiković

 

SUCI : Srnec Dario (Čakovec) Tuksar Vjeran ( Čakovec) ,Žerdin Erik ( Čakovec) delegat Krhač Petar ( Čakovec)

 

 gledatelja : 250

 

Poražen je Rudar u današnjem derbiju dviju neporaženih ekipa najviše zahvaljujući svojoj lošoj igri naročito u prvom  poluvremenu kada je samo zahvaljujući čudesnim obranama Marija Rajfa mreža ostala netaknuta.

Tri tzv. mrtve prilike obranio je rudarov vratar i tako izvadio svoju ekipu za loše odigrano prvo poluvrijeme. Previše indolentno je odigrala rudarova ekipa taj prvi dio sa bezbroj izgubljenih lopti na sredini terena od kud su kretale kontre domaćina. Puno , puno ozbiljnije će pojedini igrači morati shvaćati svoje zadatke kako se san o visokom plasmanu ne bi prerano rasplinuo.

 

Da se može kada se hoće pokazali su igrači Rudara drugo poluvrijeme kada nakon vjerojatno bukvice dobivene za vrijeme pauze počinju igrati puno ozbiljnije i konkretnije prema domaćim vratima. Stvarane su prilike koje nažalost nisu iskorištene, a kada se to dogodi stiže kazna.

 

Puno opravdanih povika od strane rudarovih navijača ide na račun dijeljenja pravde suca Srneca ( ako se to što je  on danas dijelio može nazvati pravdom ) , a po struci svog civilnog zanimanja trebao bi . Naime  velike primjedbe idu na njegov račun kada u 83. minuti ne dosuđuje klasični jedanaesterac kada domaći igrač sa visoko podignutom rukom zaustavlja loptu na njezinom putu prema mreži .

 

Smiješno je bilo objašnjenje suca koji je pokazao da lopta igrača udarila u stražnji dio tijela čemu su se slatko smijali i domaći navijači. U 87 . minuti poništen je gol Rudaru iz dvojbeno dosuđenog zaleđa da bi iza toga nakon greške Rudarove obrane u 88.minuti  domaći preko rezervnog igrača Bručića došli do pobjedničkog zgoditka.

U 89. minuti domaći igračsa obje noge s leđiju starta na M.Šoltića  kojeg nakon teške povrede izvode sa terena. Za takav brutalan start danas neuvjerljivi sudac Srnec domaćem igraču pokazuje samo žuti karton.

 

 Rudar je danas u Jalžabetu mogao postići puno bolji rezultat jer domaćin nije bio nikakav bauk, ali slaba i neefikasna igra te nažalost suđenje koje stvarno ne spada u  ovaj rang takmičenja kumovali su  porazu. Da bi se dalje izbjegle ovakve situacije i da loša suđenja ne bi utjecala na rezultat sami igrači morati će shvatiti da je potrebna puno veća angažiranost  i želja za rezultatom tijekom cijele utakmice.

 

                                                                     (tekst i foto Z. Rihtarec)