PRVI PORAZ RUDARA I SRAMOTNO SUĐENJE DRAGUTINA PAJTAKA

Dva su osnovna razloga za prvi poraz Rudara u Nedelišću. Prva je nešto slabija igra nego u prijašnjim kolima i drugo apsolutno najslabiji pojedinac na terenu glavni sudac utakmice Dragutin Pajtak iz Malog Bukovca. Rudar nije ušao u utakmicu agresivno i brzo kako smo navikli , no moramo istaknuti da je i sudac Pajtak od prve minute pokazao tko će ove nedjelje izaći kao pobjednik iz ovog međimurskog derbija. Što se same igre tiče možemo je nazvati dosta  nervoznom i rastrganom čemu je uveliko pridonosio i vrlo slab sudac stalno sjeckajući igru.

uvodna

NEDELIŠĆE : Košir , T.Pintarić(N.Pintarić , Levačić , Čižmešija (59.Vizinger Filipović , Bađari , Horvat (68.Vrućina) , Slunjski , Mesarić , Međumurac (85.Marčec) pričuve : Novak ,M.Pintarić , Kosir , Marčec , Vizinger  , Poljanec , Vrućina trener : Željko Vukšić

RUDAR : Rajf , Šardi ,Vuri , Vurušić ( 73.Podgorelec) ,Horvat ,D.Šoltić , Novak , Balaž(H.Knežević ), Čalopa ( 69. Berdin), N.Šoltić ,M.Šoltić pričuve :Končić , H.Knežević ,Podgorelec ,Radiković , Berdin , V.Knežević trener: Vladimir Pavleković

 

Suci: Dragutin Pajtak , Kristijan Šantavec ,Siniša Fajfarić delegat ; Petar Krhač

 

strijelac: 24.min. Filipović

 

gledatelja : 350

unnamed (20)

Domaćini su u vodstvo došli u 24.min nakon što je lijepim udarcem sa 18 metara pogodio Mladen Filipović. Pokazalo se da će to biti i konačni rezultat utakmice , iako je Rudar u  79.min.imao čak pet prilika u jednom napadu. Prvo je lopta pogodila prečku , pa su domaćini tri put izbijali loptu sa gol linije da bi na kraju udarac prema golu završio za par centimetara kraj stative. I tako je utakmica što se rezultata tiče završilo pobjedom domaćina od 1:0.

 unnamed (17)

Što reći o glavnom sucu , osobi obučenu u sudačku odoru koja je svakim svojim zviždukom davala do znanja da će on odlučiti utakmicu , a ne igrači na terenu. Teško je pobrojiti sve pogreške suca Pajtaka pe ćemo se zadržati samo na onim koje su utjecale na igru i rezultat. Prije svega sudio je ne dozvoljavajući da se razvije igra stalno sjeckajući igru. Nevjerojatna se čini činjenica da je tijekom cijelog susreta uspio za Rudar svirati kakvih desetak prekršaja , dok o prekršajima u korist domaćina i ne govorimo. Ni košarkaški suci to ne bi radili. Uzeo je dva puta loptu Rudaru zbog navodno nepravilno izvedenih auta, vraćao lopte dok su htjeli ubrzati igru kod prekršaja i stalno nešto objašnjavao. No kad u 57.minuti nije vidio odguravanje Međumurca Borisa Vurušića sa dvije ruke od čega pada na zemlju i zato dobiva žuti karton. Interesantno Međumurac nije dobio nikakvu pa čak ni usmenu opomenu .Svašta.

 

 unnamed (12)

Još veću blamažu uradio je pred sam kraj susreta kada udaranje  T. Levačića u lice otvorenom šakom   koji na travu slaže D. Šoltića  nije sankcionirao nikakvom kaznom. Tada nastaje gužva na terenu , a svemu je tome doprinio on svojim domaćinskim i nekorektnim suđenjem. Tada sa klupe opet u igralište neku svoju pravdu dolazi dijeliti Međumurac , ali ni to Pajtak nije htio vidjeti.

Domaći gledatelji su se zabavljali na račun gostujuće iziritirane publike i čestitke njima što su sve to uspjeli izdržati bez nekog većeg incidenta. Svakako je zanimljivo bilo čuti i neke domaće navijače koji su izjavili da se srame takve pobjede. Međutim čuli smo i riječi kako se nakon ne baš uspješne serije domaćin i samo šest osvojenih bodova znalo  da će doći suditi Pajtak sa svojom ekipom da to riješi. I gle čuda došao i riješio. Ima čovjek muda . Zanimljivo  će biti i kakovo  će izviešće napisati delegat Petar Krhač s obzirom da neće moći reći da nije vidio jer se sve to  događalo u njegovoj blizini. Ne vjerujemo puno da će se desiti nešto posebno jer ruka ruku mije , a bitno da se sve sakrije. U svakom slučaju o takvom suđenju i delegiranju svakako bi morao brigu povesti i Mijo Horvat povjerenik za suđenje i još jednom za kraj samo pitnje zašto ovaj međimurski derbi nisu sudili međimursku suci kao i ove do sada koje  je Rudar igrao ?

 

Rudar i sam snosi dio krivice  za ovaj poraz koji će  čim prije morati zaboraviti  i okrenuti se novim susretima. Iduće nedjelje Rudar dočekuje Naprijed iz Cirkovljana.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (23)

unnamed (19)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (22)

unnamed (24)