Prvenstvo Međimurske županije pištolj i revolver velikog kalibra u organizaciji SD “Mihovil”

Protekli vikend na streljani EKOM-a u Čakovcu u organizaciji Streljačkog društva „Mihovil“ iz Čakovca održalo se Prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra po pravilima Hrvatskog streljačkog saveza o nacionalnim disciplinama.

Prvi dan, u subotu, pucale su se zasebne streljačke discipline pištolja i revolvera 10+10. U disciplini pištolja u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Ivica Takač iz Streljačkog kluba „Alzas“, drugo mjesto Antun Grošanić, dok je treći bio Vjeran Horvat, obojica iz Streljačkog društva „Mihovil“ iz Čakovca. U ekipnom plasmanu prvo mjesto pripalo je Streljačkom društvu „Mihovil“, drugo mjesto Streljačkom klubu „Alzas“ iz Čakovca, dok je treće mjesto pripalo Streljačkom klubu „Sloboda“.

U revolverskoj pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Vedran Biševac, drugi je bio Antun Grošanić, dok je treći bio Zoran Horvat, svi iz Streljačkog društva „Mihovil“ U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa Streljačkog društva „Mihovil“, drugo mjesto je pripalo ekipi Streljačkog kluba „Alzas“, dok je treća bila ekipa Streljačkog kluba „Sloboda“.

U nedjelju se pucala mješovita disciplina pištolja i revolvera 15+15 te je najbolji pojedinac bio Vjeran Horvat, drugi je bio Zoran Horvat, dok je treći bio Damir Novak, svi opet iz Streljačkog društva „Mihovil“. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa Streljačkog društva „Mihovil“, druga je bila ekipa Streljačkog klub „Alzas“, a treće mjesto je pripalo Streljačkom klubu „Sloboda“

Iz rezultata je vidljiva dominacija Streljačkog društva „Mihovil“ iz Čakovca u Međimurskoj županiji. U streljačkim disciplinama oružjem velikog kalibra natječu se tri streljačka društva/kluba iz Međimurske županije sa oko 50-tak aktivnih natjecatelja tako da nije za zanemariti konkurenciju. Ove godine je najveći broj natjecatelja do sada iz sva tri streljačka kluba ostvarilo norme za nastup na državnom prvenstvu za dva tjedna u Zagrebu.

Streljačko društvo „Mihovil“ je nastavilo rad popularizacije streljaštva što se manifestira brojem natjecatelja koji je iz godine u godinu sve veći, a svoja „vrata“ otvara krajem listopada kada se održava projekt „Edukacijom o oružju do sigurnijeg društva“ gdje se svi znatiželjnici mogu upoznati sa čarima streljaštva.

(Miljenko Dovečer, priopćenje, Foto: SD Mihovil)