Prvenstvo Hrvatske za seniore i veterane u katama – dvije bronce Nikole Aleksića iz Karate centra Šenkovec

Ivanja Reka  prošlu je subotu, 18. veljače 2023., bila domaćin prvenstva Hrvatske za seniore i veterane u katama. Iz Karate centra Šenkovec, u kategoriji seniora nastupio je Emanuel Bađun. U  njegovoj konkurenciji nastupila su 22 seniora. Emanuel je odlično odradio izvedbu kate Goyu shiho sho, ali je nažalost, tijekom izvedbe došlo do manje povrede mišića natkoljenice koja je spriječila našeg natjecatelja u nastavku daljnjeg natjecanja. Nadamo se brzom oporavku.

U konkurenciji veterana +35 godina nastupio je Nikola Aleksić. Nakon eliminacijskog dijela Nikola je bio drugi u svojoj skupini i time izborio borbu za treće mjesto. U meču za medalju sigurnom izvedbom kate Goyushiho Nikola je osvojio brončano odličje.

U konkurenciji +50 godina Nikola je ponovio rezultat iz prethodne kategorije. Izvedbe kate Anan i Goyushiho bile su odlične i samo je malo sreće nedostajalo za nastup u finalu.

S osvojena dva treća mjesta na veteranskom prvenstvu Hrvatske, Nikola je ostvario najbolji rezultat u svojoj veteranskoj karijeri i približio se odlasku na prvenstvo Balkana koje se tijekom godine održava u Tirani.

Nebojša  Bošnjak je sudio na ovom turniru, a natjecateljsku ekipu vodio je trener Tihomir Grgić..

Dejan Mihalković