PRVACI LIGE BOLJI OD MLADOG SASTAVA KK RUDAR

Jučer popodne Rudar je na domaćem terenu ugostio prvake C1 lige, Međimurje Globetku iz Čakovca. Gosti su bili bolji, ali veseli sve bolja igra koju pokazuje mladi sastav Rudara.

Rudar-Međimurje Globetka 58:81 (15:23, 14:19, 12:28, 17:11)

Rudar: Dobranić 2, Bratić 4, Baksa 9, Korbelj 4, Bedi 18, Vinko-Novak 9, Vehtersbah-Stojan 6, Hajdinjak 6.

Vrlo dobar otpor pružali su košarkaši Rudara jučer protiv prvaka lige, Međimurje Globetke. Gosti su u prvom poluvremenu imali 12 poena razlike i prava je šteta što su današnju utakmicu propustili ponajbolji igrač Rudara, Tomislav Radiković i Tomislav Perčić koji su falili ispod koša protiv visokih i iskusnih gostujućih centara jer se moglo još više zaprijetiti.

Međimurje Globetka je pitanje pobjednika riješila u trećoj četvrtini koju su dobili s 16 poena razlike, a Rudar je ublažio poraz u posljednjoj četvrtini koju je dobio rezultatom 17:11 pred lijepo popunjenim tribinama dvorane u Murskom Središću.

Najbolji kod Rudara bio je Marko Bedi s 18 koševa, a treba spomenuti da sve bolje i bolje igra mladi Arijan Vinko-Novak koji je postigao devet poena, ali on može pružiti puno više što i dokazuje odličnim utakmicama u dresu Čakovca u puno jačoj konkurenciji A-2 lige sjever gdje je u prošlom kolu postigao vodećem sastavu lige, Podravcu 18 koševa, a sada u subotu na gostovanju u Đurđevcu 10. Vjerojatno mu je falilo i malo svježine jer mu je to bila druga utakmica u samo 24 sata kao i Petru Vehtersbah-Stojanu koji je u Đurđevcu ubacio 18 poena i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Čakovca. Protiv Međimurje Globetke ubacio je samo šest.

 

                                                                  (Teo Cilar, foto Tin Tomanić)