Prva Športko subota

ŠPORTKO SE VRATIO

Nakon dvije godine neodržavanja zbog pandemije virusa covid-19 jedan od najpopularnijih sportsko rekreativnih aktivnosti namijenjenih vrtićarcima „Športko“ se vratio. Udruga za sport djece i mladeži iz Čakovca nastavila je tamo gdje je stala 2019. te svojim Športko subotama opet pokrenula brojne mališane i njihove roditelje na sport. U prvoj od sedam ovogodišnjih sportskih subota u dvorani 1. osnovne škole Čakovec održana je prva sportska subota pod nazivom „loptica skočica“. Kao što i ime govori mališani, ali i njihovi roditelji upoznali su se s loptačkim sportovima; nogometom, košarkom i rukometom.

Tajnik Udruge za sport djece i mladeži Tea Kolarić nije krila zadovoljstvo odazivom na prvu aktivnost. „Bilo nas je više od 70 i riječ je o predpandemijskim brojkama. Vidjelo se i po djeci i po roditeljima da im je falila organizirana aktivnost uz smijeh i zabavu“ izjavila je.

Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i roditelj u sportske aktivnosti. Akciju provode animatori, profesori TZK i studenti Kineziološkog fakulteta. Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže. Na kraju serijala najboljim sudionicima bit će podijeljen medalje za sudjelovanje. U subotu 14. svibnja na terenu teniskog balona na SRC Mladost bit će održana druga Športko subota na temu tenisa.

Tomica Jakopec