Prva noćna utakmica 3. međimurske lige – NŠ Međimurje-Čakovec dočekuje jesenskog prvaka

Od svih nogometnih liga u Međimurju u Trećoj međimurskoj nogometnoj ligi ima najmanje klubova, samo 12 i ovaj vikend utakmicama 11. kola završava jesenski dio sezone.

Najzanimljivija utakmica posljednjeg kola igra se u Čakovcu između domaćina NŠ Međimurje-Čakovec i Borca iz Donjeg Hrašćana  i to neuobičajeno za ovaj rang natjecanja, pod svjetlima reflektora na stadionu SRC Mladost.

Bez obzira na rezultat Borac je jesenski prvak s 28 bodova, slijedi Draškovec s 24 boda, dok je NŠ Međimurje skupila samo 20 bodova.

NŠ Međimurje do sada je imala samo mlađe dobne kategorije (od pionira do juniora), a od ove sezone natječe se i seniorska momčad  i to u Trećoj međimurskoj ligi. Jedan od razloga osnivanja seniorske ekipe  je i to da mladi igrači stječu još veća iskustva i podražaje u srazu sa seniorskim ekipama i trasiraju si brži put prema prvoj momčadi Međimurja. Za ekipu nastupaju uglavnom sedamnaestogodišnjaci pod vodstvom trenera Drage Naranđe. Za cilj su si zadali plasman među prve dvije ekipe koji ih vodi u viši rang. Obzirom na mladost pa i neiskustvo dosta su zaostali za prvakom, a u subotu imaju priliku da im se pobjedom približe i u proljetnom dijelu sezone dostignu barem drugoplasirani Draškovec.

Utakmica se igra u subotu 28.listopada s početkom u 17 sati na SRC Mladost u Čakovcu.

(Miljenko Dovečer, foto NŠ Međimurje-Čakovec)