Protest nezadovoljnih navijača za vrijeme održavanja skupštine Međimurskog nogometnog saveza

Baš u vrijeme održavanja skupštine Međimurskog nogometnog saveza pred hotelom Park okupili su se nezadovoljni navijači. Kažu da su nezadovoljni stanjem u međimurskom i hrvatskom nogometom općenito. Poslali su nam i proglas  u kojem prozivaju i Davora Šukera.

“Godinama unazad svjedoci smo raznih malverzacija, prijevara i namještanja u hrvatskom nogometu. Umjesto da nam bude ponos i užitak, nogomet je u Hrvatskoj podređen interesima jednog jedinog čovjeka. Njegovo ime nije vrijedno spomena, ionako ga se može vidjeti po svim mogućim medijima, unatoč raznim sudskim procesima za pronevjeru milijuna i milijuna kuna.

Naravno, taj čovjek do takve moći nije došao preko noći – gradio je vlastiti sustav i puštao pipke u svim sferama nogometa i društva, pa tako i županijskim nogometnim savezima. Upravo je to bit cijele ove priče. Svjedočimo komičnim situacijama u toku ove, nazovimo, kampanje za predsjednika HNS-a. Aktualna vlast, na čelu s Davorom Šukerom, u strahu od pojave dosad nezamislive konkurencije brže-bolje je raspisala izbore za 22. prosinca kako bi onemogućila bilo kakvu normalnu kampanju i predstavljanje programa.

Uostalom, ono što Šuker nudi nije program, već obećanje novčanih iznosa koji ionako pripadaju županijskim savezima.

No, osvrnimo se konkretno na problem Međimurskog nogometnog saveza. Prema informacijama kojima raspolažemo, mnoštvo međimurskih klubova pobunilo se protiv Davora Šukera i htjelo je podržati kandidaturu Darija Šimića. Čim je takva informacija stigla i do vodstva MNS-a, predsjednik Mato Kljajić uz pomoćnike Darka Jambrovića i Igora Križarića u tajnosti saziva sjednicu Izvršnog odbora MNS-a.

Po našim, pouzdanim, informacijama, u četvrtak, 30. studenog je Matu Kljajića kontaktirao i sam Dario Šimić i predložio mu sastanak, kako bi zajedno s inicijativom bivših Vatrenih predstavio svoj program. Kljajić nije mogao naći slobodan termin za sastanak, nego je sazvao već spomenutu sjednicu IO za subotu, 2. prosinca u 10 sati ujutro.

Unatoč tome što u statutu MNS-a stoji da Skupština izglasava odluku o imenovanju kandidata za predsjednika HNS-a i članova Izvršnog odbora HNS-a, dodan je i članak koji govori da to isto može učiniti i IO, između dvije sjednice Skupštine. Vodeći se time, vodstvo Saveza sazvalo je Izvršni odbor kako bi, znajući da imaju većinu, izglasali potporu Šukeru.

Uz Kljajića, Šukerovu kandidaturu su podržali Damir Dominić, Robert Čižmešija, Alojzije Sobočanec, Zlatko Rajf, Dragutin Vuk i Ivan Cerovec, a protiv su bili Marijan Uršanić i Nino Bistrović, dok je Vlado Balent ostao suzdržan. Postavlja se legitimno pitanje – mogu li sedmorica članova IO donijeti ovako važnu odluku u ime svih skupštinara? Upravo zbog toga je promijenjen način rada Skupštine, kako bi svi klubovi mogli demokratski odlučivati!

Zgroženi poslušničkim načinom na koji se vodi Međimurski nogometni savez, najavljujemo daljnje konkretne akcije u svrhu vraćanja poštenja i povjerenja u međimurski nogomet i to legalno-pravnim aktivnostima s kojima ćete biti upoznati u bliskoj budućnosti, a glavni cilj je smjena aktualnog vodstva Saveza.”

MEĐIMURJE ŽELI ČIST NOGOMET! GLAS ZA ŠUKERA JE GLAS ZA MAFIJU!

(Miljenko Dovečer, foto Siniša Obadić)