Prokletstvo jedanaesteraca – Sokol promašio dva penala, ali ipak izvojevao prvu pobjedu!

Trebalo je Sokolima 8 kola, ali svoju prvu ovosezonsku pobjedu dočekali su protiv jakog protivnika NK”Trnave” iz Goričana. Utakmica je pred oko 160 gledatelja završila rezultatom 2:1 za Sokole i do posljednjeg zvižduka glavnog suca Patrika Kolarića taj rezultat je bio upitan.

Loveći svoje zadnje šanse za priključkom prema sredini tablice Sokoli su ušli u utakmicu hrabro i čvrsto, no i Trnava otpočetka pokazuje zube. U samim počecima gosti imaju izglednu šansu za vodstvom no Žagar Davor odlično brani, rezultat ostaje isti, a propuštenu šansu za vodstvom, domaći Sokol dobiva priliku kazniti kada sudac pokazuje na jedanaesterac. “Prokletstvo” pucanja jedanaesteraca je i dalje  aktivno, ovaj put odgovornost je preuzeo kapetan Mikolaj Marko, gađa u stranu, ali golman Trnave Jakšić Lovro brani udarac i rezultat ostaje 0:0.

Nakon ove prilike u 26. minuti Trnava opasno prijeti, Mišel Bistrović kao zadnji igrač uspijeva zaustaviti napad i dobiva žuti karton zbog nesmotrenog starta u izglednoj prilici za pucanje prema golu Sokola. Dosta jaka utakmica je bila u Vratišincu, grubi startovi te prigovori sucu donijeli su 6 žutih kartona (2 kod Sokola i 4 kod Trnave).

Sokol je dominirao prvim poluvremenom, Vincek Aleksandar svoju priliku za pogodak promašuje, nakon njega i Horvat Alen u samoj završnici ne sprema loptu u gol, međutim svi ti napadi doprinijeli su jednoj odbijenoj lopti gdje je obrambeni igrač Jambrošić Nino uspio zabiti za velikih 1:0 Sokola, bila je to 42 minuta. Sokoli su sada mogli smireno otići na odmor no Šafarić Tomislav htio je taj odmor učiniti još ljepšim pa u 44. minuti zabija za sada još većih 2:0.

Nakon kratke stanke i povratka igrača na teren Sokol je u prvoj polovici drugog poluvremena nastavio nizati svoje prilike pa u 67. minuti sudac opet pokazuje na bijelu točku, velika prilika za vodstvo 3:0. Vincek Aleksandar nakon Mikolaj Marka uzima odgovornost nad jedanaestercima, ali  promašuje, a navijači Sokola u nevjerici gledaju, zamišljeni pitaju se u čemu je tajna tih 11 m i negativne serije koja je nadajmo se iza Sokolovih igrača.

Sada su igrači Sokola malo stali, Trnava je ubrazala, ovo je bila njihova polovica poluvremena, zabijaju za 2:1 u 84. minuti preko Varošanec Đorđa, a priliku za izjednačenje propuštaju kada im lopta udara u stativu. Utakmica je završila, velika tri boda Sokola koji su sada pobjegli sa zadnjeg mjesta tablice uz nade da se tamo neće vratiti.

Pred njima je utakmica u Štrigovi protiv ekipe sa vrha tablice (3. mjesta) NK”Sloge”. NK”Trnava” kod kuće dočekuje NK”Hodošan”.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)