Proglašeni najbolji sportaši Međimurske županije u 2022. godini

“U ovakvim prigodama kada odjekuju aplauzi upućeni najboljima,  zaboravljamo da iza sportskih odličja stoje godine i godine rada i odricanja. To je težak put, a oni koji na tom putu ustraju i pobjeđuju zaslužuju posebne čestitke i ovakve večeri organiziramo da bismo njima odali priznanje“, istaknuo je župan Matija Posavec na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Međimurja na kojoj su titule ponijeli naša sjajna tenisačica Antonia Ružić i proslavljeni gimnastičar Filip Ude.

Svečanost proglašenja najboljih sportaša Međimurske županije u Prelogu okupila najbolje sportaše i ekipe kao i ljude koji daju sebe da bi omogućili njihove uspjehe te promovirali sport. Najboljim sportašima Međimurja proglašeni su tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić istaknuo je da je ovaj dan prigoda da se rezimira postignuto, ali i da se zahvali svim entuzijastima koji neumorno rade u klubovima i savezima te institucijama koje financiraju sport „Godina 2022. ostat će zlatnim slovima ispisana u povijesti međimurskog sporta ne samo zbog odličnih rezultata, već i zato što je naše Međimurje ponosno nosilo titulu Europske regije sporta kao prva regija u Hrvatskoj. Nagrada je to i za više od 430 sportskih udruga te oko 16.000 registriranih sportaša u našem kraju. Ono što je ostalo nakon titule jest činjenica da se još više građana različite dobi bavi sportom ili rekreacijom“, rekao je Mato Kljajić.

Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matu Kljajića, svečanosti su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

 Župan Međimurske županije Matija Posavec osvrnuo se na masovnost bavljenja sportom i rekreacijom u našem kraju smatrajući tu činjenicu najvećim postignućem svih sportskih djelatnika, promotora te Županije „Mnogo se govorilo o tituli Europske regije sporta 2022., no ključno je da smo tada dobili i iskoristili priliku da dodatno omasovimo sport, da motiviramo stanovništvo za zdrav način života i to je ideja koja nas je nosila. U ovakvim prigodama kada odjekuju aplauzi upućeni najboljima, zaboravljamo da iza sportskih odličja stoje godine i godine rada, odricanja i ulaganja energije. To je težak put, a oni koji na tom putu ustraju i pobjeđuju zaslužuju posebne čestitke i ovakve večeri organiziramo da bismo njima odali priznanje,“ kazao je župan Posavec čestitavši sportašima te zahvalivši svim sportskim djelatnicima, mentorima i trenerima na predanosti.

Međimurska županija će i dalje ulagati u razvoj sporta, te su tako u tijeku radovi na uređenju interijera i opremanju dvorane Graditeljske škole u Čakovcu, naše najveće sportske građevine, obnavljaju se i sportski tereni diljem Međimurja, a uredit će se i sportska igrališta u Prelogu,Murskom Središću i Dekanovcu. Međimurska županija provodi vrijedne programe poput besplatne škole plivanja za treće razrede osnovnih škola te će takve modele razvijati i dalje.

Nagrade za najperspektivnije sportaše primili su: Mario Beliga, Ema Čurin, Lea Marodi, Arian Crnčec, Lara Bel, Petar Balunović, Petar Tkalec, Dino Slaviček, Dora Kolmanić, Ervin Šoltić, Tino Panić.

Najbolji sportaš s invalidnošću u Međimurju je Nino Baša, a nagradu za promociju sporta u medijima primio je Dejan Zrna, dok je posebno priznanje pripalo Mihaelu Pongracu, Luki Požegi te Mensuru Rošiću.

Godišnje nagrade Franjo Punčecove su godine primili Goran Kolarić, Matija Novak, Dragutin Peter, a Nagradu Franjo Punčec za životno djelo pripala je Miljenku Topličancu i Srećku Bogdanu.

Najbolji par su kuglači Denis Košak i Franjo Gosarić iz Kuglačkog kluba Željezničar, najbolja ženska ekipa ŽRK Zrinski, a najmomčad su odbojkaši Centrometala.

Popularni tenor, Preložanin Filip Hozjak, uz klavirsku pratnju pratnju Darka Golubića uveličao je glazbeni brojevima svečanost.

Služba za poslove župana