Pripreme košarkaša Međimurja: Pobjeda protiv Medvešačaka i Varaždina

Košarkaši Međimurja u samoj su završnici priprema za početak nove sezone u 2. muškoj ligi Sjever koje su započele još 16. kolovoza.

U proteklih pet dana odigrali su dvije glavne provjere za novo prvenstvo, protiv ekipa iz istog ranga natjecanja.

Najprije su u domaćoj dvorani gdje će igrati prvi dio sezone ugostili Varaždin, a u srijedu su gostovali kod Medveščaka u Zagrebu.

Obje utakmice itekako su poslužile svrsi, kako bi trener Stjepan Novak isprobao sve igrače koje ima na raspolaganju.

Također su se “ponavljale” stare akcije i uvježbavale neke nove.

Protiv Varaždina malo smo se tražili dobar dio utakmice, ali ekipa je pokazala karakter i “širinu klupe”.

Iako su gosti tijekom utakmice vodili desetak i više razlike, na kraju se isplatila naša upornosti i ne odustajanje od vjere u pozitivan rezultat.

Na tom valu, u zadnjoj četvrtini uspjeli smo preokrenuti rezultat u svoju korist za konačnu pobjedu protiv rivala iz susjedstva 67-64.

Još bolje bilo je protiv agresivnog i u visini nadmoćnijeg Medveščaka, člana 2. ML Centar.

Nakon izjednačenog prvog dijela 42-42, u nastavku smo odigrali sjajnih 20 minuta za lijepu i ohrabrujuću pobjedu uoči starta nove sezone 86-71.

Međimurje je protiv Medveščaka igralo u sastavu: Kuzmić 14 (2×3), Novak 9 (1×3), M. Kranjčec 2, Zaspan 2, Horvat 2, Hren 10, Gašparić 11 (1×3), Glumac 16 (1×3), F. Kranjčec 11 i Pađan 9 (1×3).

Vjera u još jednu dobru sezonu uz afirmaciju mladih igrača

Ciljevi kluba i za novu sezonu su poznati i nepromijenjeni. Prvenstveno, nastavilo se ozbiljno raditi, trenirati i pripremati se za nadolazeću sezonu 2023./2024., usprkos skromnim financijskim uvjetima u kojima radi i djeluje nositelj kvalitete međimurske košarke.

Već od sredine kolovoza seniorski sastav marljivo trenira, i dalje kao da je riječ “o profesionalnom nivou”.

Ostali smo svi na okupu, osim kapetana Golika koji je uzeo igrački time-out, dok su se priključili Hren i Pađan.

Što je samo po sebi uspjeh, iako se tako nešto možda ne čini sa strane.

Jer, svi koji igraju za našeg drugoligaša Međimurje Čakovec, prvenstveno vole košarku, ali također žele raditi, trenirati i igrati za međimurski klub, koji se natječe u što kvalitetnijoj ligi HKS-a.

Bez nekih posebnih uvjeta, koji su primjerice tu oko nas, prisutni već od najniže županijske nogometne lige.

I usprkos ponudama, koje nakon odličnih igara protekle dvije sezone, naši najbolji igrači imaju iz drugih klubova iz susjednih županija.

U međimurskoj košarci tako nešto već duže vrijeme ne postoji, s obzirom na porazno stanje kad je u pitanju odnos šire zajednice i potrebna ulaganja, posebice u razvoj kvalitetnog i vrhunskog sporta, pa tako i košarke.

Usprkos svemu, vjerujemo da i za novu sezone opet imamo dobru ekipu koja je spoj već provjerenih snaga međimurske košarke i igrača koji dolaze iz juniorsko-kadetskog sastava koji je zabilježio odlične rezultate zadnje dvije sezone.

Upravo zbog mladih koji dolaze, da ostanu u sportu i košarci, trud iskusnijih igrača i malobrojne klupske uprave da u gradu i županiji opstane kvalitetna košarka i barem ovaj stupanj natjecanja – u ovom trenutku ponajviše ima smisla.

Tako se i za predstojeće prvenstvo proširuje krug mlađih igrača koji će dobiti svoju ulogu u početnoj petorki ili rotaciji i imati minutažu, što osigurava njihovo stasanje i uključivanje u kvalitetnu seniorsku košarku.

Uvjereni smo da je pred nama još jedna dobra sezona u kojoj ćemo prezentirati kvalitetnu i modernu košarku, koja će privući kako naše navijače u Čakovcu i Međimurju, tako i sve ljubitelje košarke koji će doći na svoje.

Sezona koja će biti vrlo intenzivna i nepotrebno prekratka (samo pet mjeseci igranja!?), zbog kalendara natjecanja koji svim drugoligašima, osim budućim prvacima uopće ne ide na ruku.

Što je tu je, pozivamo sve da nas podrže odmah na početku, od utakmice 1. kola koja se igra 7. listopada s Labradom na domaćem parketu, u dvorani u Ivanovcu.

Prije toga, u subotu 30. rujna, slijedi zadnja provjera protiv Grafičara u Ludbregu.

KK Međimurje, Čakovec