Priopćenje Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza za NK “Međimurje” Čakovec

Poštovani,

S obzirom da smo dana 07.02.2022. odradili konstruktivan sastanak u Vašim prostorijama gdje vam je bilo objašnjeno na koji način se odluka donijela, te je odluka i jednoglasno potvrđena na prošlom sastanku Izvršnog odbora ne vidimo potrebu za tolika priopćenja za javnost.

Također Vam je bilo prezentirano i da se odluka htjela odgoditi do ljeta, ali Zajednica sportskih udruga i saveza MŽ nije to prihvatila.

Biti nositelj kvalitete nije samo privilegija već i obveza. Nedavno preuzevši vođenje saveza ustanovili smo da Vaš klub godinama ne plaća članarine, registracije, preregistracije i ostale troškove koje svi članovi saveza plaćaju. Nositelj kvalitete bi trebao biti primjer poslovanja: plaćati igrače, trenere, poreze i ostale troškove. Na našu i Vašu žalost niste uspjeli zadržati drugoligaški status koji Vam je donio titulu nositelja kvalitete.

Na opću žalost i kao nositeljima kvalitete u mlađim uzrastima preostaje borba za ostanak u prvoligaškom društvu u kategorijama pionira i kadeta, dok ste u kategoriji juniora namjerno poslali oslabljeni sastav na utakmicu kvalifikacija kako ne bi ušli u prvu ligu.

Smatramo da se tako nositelj kvalitete ne ponaša. Mi smo počeli mesti pred svojim pragom, vrijeme je da i Vi počnete pred svojim.

U nastavku prvenstva želimo Vam puno uspjeha te se nadamo da će se Vaš klub izboriti za viši rang. Molimo da daljnju energiju usmjerite prema tom cilju.

Sportski pozdrav !

Izvršni odbor MNS