PRIJEM KOD NAČELNIKA MAKOVCA ZA DRŽAVNE PRVAKE IZ BK MURA AVANTURA

Načelnik općine Sveti Martin na Muri, g. Franjo Makovec, upriličio je  svečani prijem za državne prvake i ostale sudionike državnih prvenstava u 2014.godini, iz BK Mura Avantura. Kratka svečanost održana je u nedjelju, 01. lipnja, u maloj kongresnoj dvorani Drava, Hotela Golfer u Toplicama Sveti Martin. Ujedno, u sklopu prijema održana je promocija novih klupskih bicikala nabavljenih uz potporu Ministarstva, znanosti, obrazovanja i sporta, Općine Sveti Martin i ostalih sponzora.

Članovi BK Mura Avanture su tijekom 2014. godine nastupili na dva nacionalna prvenstva. Oba puta u najmlađim kategorijama osvojili su najsjajnija odličja: Lovro Posel postao je državni prvak u usponu na brdo, u kategoriji dječaka do 13 godina, a Timotej Kocen državni prvak u ciklokrosu, u kategoriji do 14 godina. Od njihovih klupskih kolega u početničkim kategorijama na državnim prvenstvima još su nastupili Matija Trstenjak, Nikola Vinko, Stjepan Hunjak i Eric Taradi) uz trenera prof. Branimira Štimeca.



LOVRO POSEL DRŽAVNI PRVAK NA BRDSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

 

Brdsko prvenstvo Hrvatske, voženo jesubotu 24.05.2014. g. U sklopu utrke 36. Trofej Učka, u organizaciji BK Rijeka. Specifičnost utrke je što se radi o cestovnom usponu na brdo. Rezultati članova Mura Avanture:

 

          Lovro Posel  – 1. mjesto državni prvak u vožnji na brdo, u kategoriji dječaka do 13 godina;

          Matija Trstenjak – 3. mj. u kategoriji do 13 godina;

          Timotej Kocen – 2. mj. u kategoriji do 14 godina;

          Nikola Vinko – 6. mj. u kategoriji do 15 godina;

 

Valja spomenuti da su svi polaznici Škole biciklizma Mure Avanture, koji osim MTB-XC disciplina marljivo treniraju i druge biciklističke discipline. Odnedavno je polaznicima Škole biciklizma omogućeno treniranje na cestovnim biciklima i to zahvaljujući potpori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, koje je prepoznalo kvalitetu škole i u sklopu projekta potpore amaterskom sportu dodijelilo dio sredstava za kupnju četiri vrhunska cestovna Haibike bicikla. Preostali iznos za nabavku bicikala ponajprije su osigurali TZ općine i Općina Sveti Martin na Muri na čelu s načelnikom g. Franjom Makovcem, te sponzori Huni bike shop, Belović interijeri, Auto-optika Varšić, Transporti Mišić, Cilar, Posel-ZD, Toplice Sveti Martin i Promming. Valja istaknuti i punu podršku Toplica Sveti Martin koje su našem klubu ustupile prostor, spremište u kojem će navedeni bicikli biti pohranjeni. Bilo je ovo prvo službeno korištenje klupskih cestovnih bicikala, što je odmah rezultiralo osvajanjem triju  medalja i državnim prvakom! Velike zasluge za ovaj uspjeh osim samih natjecatelja također pripadaju i treneru prof. Branimiru Štimecu.

 

 

 

TIMOTEJ KOCEN DRŽAVNI PRVAK U CIKLOKROSU ZA 2014.,  STJEPAN HUNJAK I LOVRO POSEL SREBRNI

Još na početku 2014. godine, točnije 12.siječnja, je u Svetoj Nedjelji održano državno prvenstvo u disciplini ciklokros. Radi se o specifičnom biciklističkom natjecanju koje je kombinacija cestovnog i brdskog biciklizma, a vozi se na modificiranim cestovnim odnosno ciklokros biciklima.

Rezultati članova Mure Avanture, disciplina ciklokros:

          Timotej Kocen, 1. mjesto u kategoriji dječaka do 14 godina, državni prvak u ciklokrosu za 2014. g. (dodajmo da je Timotej prošlogodišnji državni prvak u disciplini XCO među dječacima do 13 godina);

          Stjepan Hunjak, 2. mjesto u kategoriji dječaka do 14 godina;

          Lovro Posel– 2. mjesto u kategoriji dječaka do 13 godina (što mu je bila prva službena utrka u karijeri);

          Matija Trstenjak4. mjesto u kategoriji dječaka do 14 godina;

          Eric Taradi6. mjesto u kategoriji dječaka do 15 godina;

          Nikola Vinko, 7. mjesto u kategoriji dječaka do 15 godina;

 

NAVEDENI USPJESI PLOD SU VIŠEGODIŠNJEG SUSTAVNOG RADA TRENERA BRANIMIRA ŠTIMECA

Svakako treba istaknuti da su ove medalje osvojene u netipičnoj disciplini za bicikliste iz Mure Avanture i polaznike Škole biciklizma, s obzirom da tijekom cijele godine treniraju za MTB – XCO disciplinu. Ovi uspjesi u disciplinama poput ciklokrosa i cestovnog uspona na brdo samo su pokazatelj kvalitete stručnog i višegodišnjeg sustavnog rada trenera profesora Branimira Štimeca, idejnog začetnika i voditelja najbolje Škole biciklizma u Hrvatskoj.

Državno prvenstvo u našim članovima primarnoj disciplini XCO (cross country) očekuje nas 20.07.2014. g. u Crikvenici. Stoga smo uvjereni da će uskoro biti još puno medalja s državnih prvenstava i novih državnih prvaka u Svetom Martinu na Muri!

Napomenimo i da je prema dosadašnjim rezultatima vrlo izgledno da će Timotej Kocen u narednom periodu biti pozvan u reprezentaciju Hrvatske u kategoriji do 15 godina, s kojom bi trebao sudjelovati na Europskom prvenstvu koje se u kolovozu održava u Austriji!

 

Ove uspjehe treba cijeniti tim više što su postignuti usprkos teškoj financijskoj situaciji i kroničnom nedostatku sponzora! Ali zahvaljujući nesebičnom angažmanu trenera Štimeca, ali i roditelja koji u najvećoj mjeri samostalno pokrivaju troškove odlazaka na utrke diljem Hrvatske i okolnih zemalja, kao i troškove skupe biciklističke opreme i bicikala.

 

 

Naposljetku, koristimo ovu priliku da Vam predstavimo i pozovemo da popratite naše predstojeće manifestacije: 4. Dječji ljetni biciklistički kamp, koji se održava od 30.06. do 11.07. na sportskim terenima Toplica Sveti Martin a namijenjen je svoj djeci koja žele kroz igru naučiti voziti bicikl i usavršiti tehniku vožnje. Zatim slijedi 11. Panonski maraton triju država, koji će se održati 20.07. sa startom i ciljem u Toplicama Sveti Martin. Radi se o tradicionalnom rekreativnom maratonu koji prolazi kroz tri države, sudionici mogu birati između tri ponuđene rute različite zahtjevnosti. Naposljetku, 02.08. očekuje nas međunarodna UCI C2 utrka Halicanum trophy 2014., dok će 03.08. biti održan rekreativni MTB i cestovni Halicanum Maraton. Sve informacije o navedenim događajima uskoro će biti objavljeni na web stranicama www.bk-muraavantura.com.