PREGLED TAKMIČENJA I REZULTATA MLAĐIH KATEGORIJA NK RUDAR

Ove subote na igralištu Šuderka mlađe kategorije koje se takmiče u  MŽNL skupine “B” Zapad dočekuju svoje vršnjake  ekipu Graničara iz Kotoribe . Utakmice se igraju u 10 , 11 i 12 sati .

 Napravili smo mali pregled dosadašnjih nastupa svih mlađih kategorija kako bi i vi svi imali uvid u rad Nogometne  škole. Pa krenimo redom počevši od najmlađih kategorijom početnika U – 8   sa trenerom Daliborom Liklinom. Oni se takmiče u Međimurskoj ligi početnika skupine A.Momentalno se nalaze na 4 mjestu sa utakmicom manje

4.                  Rudar  4 2 1 1 22 : 5  7 bodova

Najmlađi ove subote igraju protiv Slobode iz Slakovca na njhovom terenu , a sobzirom na kvalitetu obuju momčadi osim sigurne pobjede najmlađih Rudarovaca sve ostalo bilo bi veliko iznenađenje. Iz Rudara pozivaju sve najmlađe polaznike 1,2, 3 i 4 razreda da  se uključe u treninge i takmičenja Nogometne škole , te da se jave treneru Liklinu na igralištu u ponedjeljak ili četvrtak u 18,oo sati .Moguće prijave su i na tel. 099 3543433 Dalibor Liklin

 

Kategorija  U – 10   trener : Leonard Sanjković

Veoma sigurnim igrama dječaci ove uzrasne kategorije koračaju prema prvom mjestu sa odličnim rezultatima.

1.                Rudar  5 5 0 0 34 : 1   15 bodova

 

Kategorija   U -12     trener : Luka Rihtarec

 

I ova kategorija mladih igrača također se sprema na sam vrh momentalno se nalaze na drugom mjestu iza ekipe Ivančice , ali treba istaknuti i sa dvije utakmice manje odigrane sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa.

2.                Rudar  3 3 0 0  10 : 1   9  bodova

 

Kategorija  U – 14     trener : Stanislav Tot

 

Veoma kvalitetna ekipa koja sigurno konkurira za sam vrh , a trenutno se nalaze na drugom mjestu iza ekipe Sloge iz Čakovca sa istim brojem bodova ali utakmicom manje.

2.                Rudar  4 3 1 0  26: 3    10 bodova

Igrači ove uzrasne kategorije i kategorije  U-15  takmiče se paralelno i u Međimurskoj ligi pionira  Skupina A gdje zauzimaju prvo mjesto sa impozantnim rezultatom. Ovog vikenda im slijedi utakmica protiv drugoplasirane Venere.

1.                Rudar   4 4 0 0   44 : 0  12 bodova (utakmica manje )

 

Juniori  HNS Središte Sjever      trener :Stanislav Tot

Ovo je kategorija od koje se po kvaliteti zaista puno očekuje , ali za sada trpi zbog potrebe da neki igrači nastupaju za seniorsku ekipu pa je pojedine utakmice morala odigrati sa mlađim igračima . To sigurno treba ispraviti i omogućiti treneru da nastupa sa najboljima i sa dovoljnim brojem igrača. Mislimo da tu treneri trebaju razgovorom uskladiti svoje potrebe za igračima te da nikakvog problema neće biti. Normalno i sami igrači koji nastupaju za seniorsku ekipu moraju vrlo ozbiljno shvatiti i svoje obaveze prema juniorskoj ekipi kamo po godinama još uvijek spadaju.

Momentalno se nalaze na 8. mjestu sa utakmicom manje.

 

8. Rudar  5 1  1  3     12 : 15    4 boda

 

                                                                                    (Z. Rihtarec)