Pregled protekle sezone 2022./23. NK „Rudar“ prema viđenju sportskog direktora kluba Tomislava Nedeljka

Sportskog direktora NK „Rudar“ Tomislava Nedeljka zamolili smo za rezime prošlogodišnje sezone. Evo što nam je ona na tu temu rekao:

Prije svega sportski pozdrav svim sportašima, navijačima, sportskim djelatnicima i svima kojima je barem malo stalo do sporta u Međimurju.

U sezonu 2021./22. krenuli smo s ciljem pomlađivanja ekipe NK „Rudar“ s ciljem da što više mladih domaćih igrača iz ŠN Rudar zauzima svoje pozicije u ekipi.

Tako smo u seniorsku momčad priključili 15 igrača mlađih od 21 godine to jest igrača rođenih od 2002. do 2005. godine.

Uz mukotrpan trening i rad samih igrača i trenera gospodina Andriju Balajića uspjeli smo tada u cilju ostanka u 3. NL Sjever.

Bilo je tu svega, ali ispalo je dobro no nipošto nije bilo lako.

U sezonu 2022./23. krenuli smo malo ambicioznije s ciljem plasmana na sredini ljestvice te plasman među četiri ekipe u Kupu Međimurskog nogometnog saveza.

Što se tiče igračkog kadra politika kluba ostala je ista, a to je da okosnicu momčadi čine naši mladi igrači uz naših pet senatora Šardija, Vaša, Zeljka, Vinka, Belaja, a kojima smo priključili braću Hlišč Nevena i Slavena.

Spomenuo bih i 17 naših mlađih igrača ispod 21 godine, a koji su većinom produkt rada naše Škole nogometa „Rudar“.

Tu skupinu igrača čine: Niko Kodba, Fran Antolović, Patrik Nedeljko, Luka Novak, Kevin Nedeljko, Ivan Cimerman, Rafael Debelec, Antonio Martinjaš, Antonio Srpak, Niko Kolman, Niko Perčić, Fran Debelec, Antun Puljić, Ilija Liklin, Vid Sakač, Leon Škvorc i Lovro Mađarić.

Iskoristio bih ovu prigodu da ovim putem čestitam Školi nogometa na izvrsnom radu, na osvojenom 1. mjestu u 2. HNL Regija Sjever te im ujedno zahvaljujem na dobroj suradnji i nadam se još daljnjem napretku.

Osvajanjem četvrtog mjesta ostvaren je zacrtani cilj i time smo više nego zadovoljni pošto je to i najbolji plasman NK Rudara u povijesti natjecanja u 3. NL.

Nažalost cilj nije ostvaren u Kupu MNS-a pošto smo ispali u 1/8 finala od NK BSK iz Belica, što smatramo velikim podbačajem.

Nakon 21. kola natjecanja sporazumno smo raskinuli suradnju s dotadašnjim trenerom Andrijom Balajićem koji je u klubu bio skoro dvije godine i ostavio golemi trag u NK „Rudar“ te mu još jednom najljepše zahvaljujemo na odličnoj suradni i profesionalnom odnosu koji je za to vrijeme pokazao.

Cilj kluba u idućoj sezoni 2023./24. je svakako ostati pri vrhu 3. NL Sjever.

Kao što je poznato u klub smo doveli mladog, perspektivnog i ambicioznog trenera gospodina Damira Lepena-Juraka, koji je već u zadnjih pet kola pokazao da ima potencijal i ambiciju i nadasve puno volje da s mladom Rudarovom ekipom napravi još veći iskorak.

Što se tiče nadolazećeg prijelaznog roka želje su da većina igrača iz prošle sezone ostane na okupu i na tome radimo svim svojim snagama, uz pojačanje konkurencije na nekim pozicijama gdje je potrebno i to prvenstveno s mlađim igračima.

Za sad su nas uz sporazumni raskid napustila braća Hlišč te im najljepše zahvaljujemo na odigranoj sezoni u Rudaru.

Zahvaljujem se svim našim igračima, prijateljima, simpatizerima kluba u ime Upravnog odbora kluba što nas vjerno prate, navijaju i financijski pomažu.

I nikako u cijeloj toj priči ne smijemo zaboraviti veliku podršku i pomoć Grada Mursko Središće i njezina gradonačelnika Dražena Srpaka, pa im se i ovim putem najljepše zahvaljujem.

Za kraj svima skupa jedan rudarski pozdrav SRETNO!

(tekst i foto: zr)