Predstavljen novo izgrađeni ribički dom – novi turistički potencijal grada

Sportsko ribolovno društvo „Mura“ odlični su organizatori sportskih događaja, a da im je želja da Grad Mursko Središće bude prepoznati kao grad koji provodi i razvija ribolovni turizam dokaz je investicija na Športsko rekreacijskom centru „Zalešće“ vrijedna 1 milijun kuna – Ribički dom.

            Novi ribički dom, novi turistički potencijal za grad Mursko Središće

Svečana sjednica uz niz drugih sportskih sadržaja je ove godine bila planirana da se održi na Športsko rekreacijskom centru „Zalešće“, no zbog razvoja situacije s koronavirusom ona je ipak održana u CZK „Rudar“. Obzirom što je novo izgrađeni ribički dom ujedno i novi turistički potencijal grada i hvalevrijedan projekt ribolovnog društva uz svečanost obilježavanja Dana Grada predstavljen je ribički dom. Na predstavljaju ribičkog doma podijeljene su zahvalnice i priznanja svim zaslužnim članovima udruge, Gradu Mursko Središće, ali i drugim akterima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ribički dom završi.

„Zajedničkim snagama s ribičima koji su jedna od naj vrijednih gradskih udruga uspjeli smo dovršiti ovaj prekrasan ribički dom i možemo samo reći bravo. Društvo postiže vrijedne rezultate i zasigurno si zaslužuju jedan ovakav ribički dom koji će uz to služiti u turističke svrhe. Želja je da se na ovom prostoru naprave i bungalovi. Kad spojimo potencijal industrijske baštine koju njegujemo, rijeku Muru gdje će se moći nesmetano održavati rafting kad neće biti Schengena, lovni i ribolovni turizam, siguran sam da turist koji će boraviti u našem gradu imati vikend ili tjedan ispunjen pun raznih sadržaja.“ – istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

SRD „Mura“ je trenutno najveće društvo u Međimurskoj županiji i broji oko 260 članova. Specifično su društvo jer su također ovlaštenici ribolovnog prava na vodama ŠRC ZALEŠĆE i RETENCIJI SELNICA.

„Zahvalio bi se gradu Mursko Središće, gradonačelniku Dražen Srpaku koji je vidio potencijal, želju, ozbiljnost i sposobnost našeg društva te nas podržao i investirao u nas. Vjerujem da će se ta investicija našem gradu uvelike vratiti“ – istaknuo je predsjednik društva Boris Goričanec

 (GMS)