PREDSTAVLJAMO VAM NOVOG TRENERA NK „RUDAR“ NIKOLU GORIČANCA

Nakon odlaska Smiljana Liklina sa trenerske klupe u Rudaru su vrlo brzo reagirali,  te je IO na mjesto trenera seniorske ekipe  postavio  dosadašnjeg trenera  iz ŠN  Rudar Nikolu Goričanca. U kratkom razgovoru sa Nikolom saznali smo njegova razmišljanja povodom preuzimanja kormila Rudara . Istaknimo da se radi o mladom treneru u četrdesetim godinama koji je još  uvijek dosta aktivan i na igračkom polju.  Ujedno Nikola spada među najbolje igrače malog nogometa na području Međimurja. Sve to nam govori da se radi o velikom zaljubljeniku i zanesenjaku nogometne igre.

Nikola možete li nam ukratko opisati svoj nogometni  i trenerski put?

 

Do 19.godine sam bio član ekipe Čakovca, te sam tamo prošao cjelovit put nogometnog razvoja igrajući u svim njegovim kategorijama. Nakon toga odlazim na posudbu u BSK iz Belice ,igram za Zasadbreg  pa tadašnjeg trećeligaša Strahoninec.

Od 2007-2009. nastupam za NK Rudar sa kojim postižem lijep rezultat u osvajanju drugog mjesta. Poslije igram u raznim županijskim ligama.

2009 god. upisujem Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje sam diplomirao  13.11.2013.godine te stekao status trenera sa „A“ licencom .

 

U Rudar sam došao na poziv voditelja škole Kristijana Antolovića te preuzimam treniranje U-14 kategorije u kvalitetnoj  ligi. Ovdje su valjda prepoznali moj rad te me veoma  ugodno iznenadili ponudom za treniranje seniorskog sastava. Normalno da mi je bilo drago i da sam počašćen ovim mojim izborom IO,  jer iz Rudara još iz vremena igračke karijere , pa i sada u radu ŠN nosim jako lijepe uspomene.

Igrački kadar, pripreme…

 

S obzirom da sam godinu dana radio u ŠN uglavnom sam upoznat sa igračkim kadrom i drago mi je što su svi ostali na okupu.

Kako Rudar već dvije godine za redom  osvaja titulu viceprvaka MŽNL ČK-VŽ smatram da je došlo do malog zasićenja unutar igračkog kadra pa je zbog toga potrebno i malo svježe  igračke krvi. Pojačanja  su nam potrebna i zbog toga jer  čini  mi se da je ove godine liga jača . U ligu je iz 3.lige došla Podravina iz Ludbrega, po  mojim saznanjima ekipa Varteksa ove sezone pretendira na mjesto prvaka te ulazak u viši rang, tu je već tradicionalno snažno Nedelišće , a i svi ostali klubovi u ligi su na visokoj razini kvalitete. Za sada znam da nam se iz Sokola ponovo vratio Alen Horvat koji je prije odlično nastupao u našem dresu, a  vratio se i Danijel Levačić igrač koji je ponikao u Rudarovoj školi iz Bratstva Jurovec. Za obojicu smatram da će nam biti kvalitetna pojačanja .Još se dogovaramo sa nekima igračima koji su nam potrebni na nekim pozicijama, ali o tome ćemo kad razgovori i dogovori završe.

Pripreme ćemo započeti 16.07.2016.godine i to trenirajući tri puta tjedno plus toga odigrati i dvije utakmice. U toj prvoj petotjednoj fazi priprema  dogovorili smo i odigravanje prijateljskih utakmica i to u slijedećim terminima.

23/24.07.2016. godine turnir u Peklenici

30.07.2016. godine  Hotiza- Rudar

31.07.2016.godine  Mladost /S/ – Rudar    obljetnica kluba u Selnici

06.08.2016.godine  Odranci-Rudar

10.08.2016.  utakmica u tjednu /protivnik još nedefiniran/

13.08.2016. godine   KUP NSM

21.08.2106. godine početak prvenstva

 

Ambicije, plasman…

 

Kao i do sada ambicije kluba ,pa tako i mene kao trenera su normalno su u samom vrhu među 3 prve ekipe MŽNL ČK-VŽ , a bilo bi lijepo da je to i ona najviša stepenica. Ako bude sve normalno išlo svojim tokom mislim da smo to u mogućnosti učiniti.

Iskoristio bih ovu prigodu te se javno zahvalio svima  u klubu koji su mi dali ovu lijepu  priliku  i 100%  podršku  počevši od predsjednika kluba Tomislava Nedeljka, počasnog predsjednika Zlatka Rajfa, voditelja ŠN Rudar Kristijana Antolovića kao i cijelom IO kluba koji  je podržao moju kandidaturu.

Posebna zahvala ide Smiljanu Liklinu što se prihvatio mjesta sportskog direktora jer njegova pomoć će mi svakako biti nužna i neophodna.

Na kraju zahvala gospodinu Goričancu na razgovoru ,te  uspješan rad na kormilu NK Rudara od Muralista.

 

(Z. Rihtarec)

02