Pred sam kraj utakmice Međimurje izgubilo bod u Splitu

Na gostovanju kod druge ekipe splitskog Hajduka, unatoč dobre igre, čakovčani su ostali bez boda pred sam kraj utakmice

Međimurje se dobro postavilo u prvom poluvremenu koristeći se kontranapadima u kojima su zaprijetili Ikić i dva puta Munivrana. Dobra igra čakovčana došla je na naplatu u 37. minuti golom Munivrane na dodavanje Ikića.

Mlada ekipa Hajduka kombinatorikom u prvom dijelu nije uspjela u svom naumu, ali je zato sve nadoknadila u nastavku. Na 1:1 izjednačili su u 64.minuti golom Špikića. Da rezultat nije u tim trenucima bio veći zaslužan je vratar Galoši koji u dva navrata skida zicere Špikića i Prtajina. Nakon toga dva puta prijete čakovčani. U jednoj akciji na dodavanje Marcijuša kasni Brcković, a u drugoj Munivrana ne stiže na loptu upućenu od Ikića.

Do tri boda domaći dolaze u 87.minuti golom Prtajina glavom iz kornera. U zadnjoj minuti skoro je došlo do izjednačenja, ali je lopta Novoselca otišla pored vratnice.

Šteta što nisu uzeli barem bod jer su igrom to zavrijedili, a novu priliku će imati već u petak kad od 20 sati u Čakovcu gostuje Kustošija.

– Hajduk je imao više od igre tijekom cijelog susreta. Naš je plan bio da budemo čvrsti u bloku i da pokušavamo zaprijetiti iz kontri. Zabili smo pogodak, imali još nekoliko jako dobrih izlazaka gdje nam je nedostajalo spretnosti. Kako je utakmica išla kraju Hajduk je pojačao pritisak, zabio nam gol. Nije nas zadovoljio jedan bod, željeli smo sva tri i na kraju smo iz jedne dekoncentracije primili drugi gol. Zato i jesmo tu gdje jesmo.  Ne realiziramo prigode koje stvorimo, a s druge strane jeftino primamo golove. – rekao je trener Međimurja Matija Kristić.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)