POZIV na predavanja liječnika o različitim zdravstvenim aspektima koji prate sport

  • MEĐIMURSKI NOGOMETNI SAVEZ,

ZBOR NOGOMETNIH TRENERA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

I

ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA

I SAVEZA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

                                                                    

P O Z I V A J U     V A S

Poštovani,

pozivamo Vas i predstavnike Vaše sportske udruge na dva predavanja u sklopu projekta Hrvatskog olimpijskog odbora “PROMOCANJE SPORTA I OLIMPIZMA U CILJU OČUVANJA ZDRAVLJA”.  Dr. med. Zrinka Rusan održat će predavanje pod nazivom “NAJČEŠĆE OZLJEDE NOGOMETAŠA REKREATIVACA I PREVENCIJE SPORTSKIH OZLJEDA”, a dr. med. Sven Pal predavanje “OZLJEDE DJECE SPORTAŠA”.

Predavanja će biti održana ove srijede 15. studenoga 2023. u Čakovcu

Gradski bazeni “Marija Ružić” Čakovec (prostorija 1. kat desno)

Športska 2, Čakovec

s početkom u 17,00 sati.

Predavanja su besplatna za sve sudionike.

(predviđeno trajanje svakog predavanja je 40 minuta)

Cilj Programa je širu međimursku sportsku javnost upoznati s različitim zdravstvenom aspektima koji prate sport: važnost liječničkih pregleda, mogućnosti sportskih ozljeda, razvoj djeteta i sport, sportska psihologija, srce i sport i slično.

Sven Pal, dr. med. je specijalist dječje kirurgije s višegodišnjim stažem u reprezentaciji Hrvatskog nogometnog saveza. Osim u nogometu, sudjeluje u zdravstvenoj podršci karate događanjima na lokalnoj i nacionalnoj razini, a trenutno je doktorand kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Zrinka Rusan, dr. med. je specijalist medicine rada i sporta. Iza doktorice Rusan dugogodišnje je radno iskustvo čiji je primarni fokus bila medicina sporta. Trenutačno radi u poliklinici Medikol, a redovito svoje znanje nadograđuje pohađanjem brojnih seminara i radionica. Član je Udruge liječnika sportske medicine i pregledala i još uvijek redovito pregledava brojne međimurske sportaše.

Vidimo se!