Požega: Mažoretkinja iz Murskog Središća Eva Varga državna prvakinja, Zala Bedić četvrta

U nedjelju 25.10.2020 godine, naše članice, Zala Bedić i Eva Varga, sudjelovale su u Požegi na 20-om državnom prvenstvu u twirlingu. Twirling je sportska disciplina u kojoj natjecatelji pokazuju točnu i preciznu tehniku vrtnje štapom povezano s gimnastičkim, baletnim, plesnim i akrobatskim elementima u koreografiji koju izvode.

Naše članice natjecale su se u kategoriji strutt X. U juniorskoj dobnoj skupini Eva Varga osvojila je prvo mjesto i u Mursko Središće donijela zlato, a u skupini mlađih juniora Zala Bedić plasirala se na odlično četvrto mjesto!

S obzirom na stanje sa covid epidemijom mnogi timovi Hrvatske zbog mjera samoizolacije i nemogućnosti korištenja dvorana nisu mogli sudjelovati te su nam jako nedostajali. Kako smo mi imale sreće i mogućnosti treniranja, pružena nam je šansa da ovaj put doživimo i iskoristimo priliku vidjeti nove tehnike, naučiti nove vještine i dobijemo vjetar u leđa za daljnji rad i napredak.

Hvala svima koji su omogućili naš odlazak na ovo prvenstvo, a posebno hvala djevojčicama na trudu, radu i odricanju protekla 3 mjeseca u kojima su zajedno sa trenericom Larom Podgorelec pripremale svoje koreografije. Nova znanja i iskustva svakako ćemo prenijeti i na ostale članice kako bi nas na iduće twirling natjecanje moglo ići više.

Velike pohvale domaćinu, twirling klubu Požega koji je u trenutnoj situaciji epidemije državno prvenstvo organizirao poštujući sve propisane mjere i omogućio nam da se kod njih osjećamo sigurno. Nadamo se da će stanje u kojem se svi nalazimo uskoro proći i da ćemo se vratiti u stare rasporede, druženja, putovanja i uživanja u onome što najviše volimo: smijehu, plesu i bezbrižnosti!!!

(Lara Podgorelec, foto: LP)