Povodom Europskog tjedna sporta učenici 4. a i 4. b razreda Osnovne škole Mursko Središće vježbali su u street workout parku

Povodom Europskog tjedna sporta učenici 4. a i 4. b razreda Osnovne škole Mursko Središće vježbali su u street workout parku na šetnici uz Muru

Vježbe su im pokazali dečki iz udruge Street workout Mura koji već godinama treniraju – Frano Novak, Luka i Matija Mesarić i Filip Perčić .

Street workout  naziv je za fizički trening na otvorenom. Glavna značajka ove metode vježbanja je što nema granica, iz svake vježbe može izaći još teža vježba, a kad se svemu doda i improvizacija, raznolikosti vježbi nema kraja. A osim toga besplatan je, učinkovit i atraktivan. Vježbe možete izvoditi bilo kad i bilo gdje, a uglavnom su to lokalni parkovi, dječja igrališta ili obična dvorišta. Vježbe su spoj su gimnastike i akrobatike.

Učenici su bili oduševljeni, spremni surađivati te potaknuti na svakodnevno vježbanje i zdrav život. Vježbanju su se pridružile i njihove učiteljice Mirjana Mošmondor, Aleksandra Novak i asistentica u nastavi Romina Tomšić.

(OŠ Mursko Središće)