Povijesni rezultat Streljačkog društva “Mihovil”- Zoran Horvat državni prvak

Renesansa međimurskog streljaštva se nastavlja, a za posljednji uspjeh zaslužni su strijelci Mihovila. Članovi SD Mihovil s posljednjeg državnog prvenstva vratili su se s zlatom u pojedinačnoj i broncom u ekipnoj konkurenciji. Hrvatski streljački savez i Streljački savez Karlovačke županije organizirali su u subotu 1. kolovoza 2020. godine na Karlovačkom sportskom strelištu Državno streljačko prvenstvo u disciplini 50 metara serijski malokalibarski pištolj Drulov. Od međimurskih ekipa nastupila je ekipa Streljačkog društva „Mihovil“ i Streljačkog kluba „Alzas“. U pojedinačnoj konkurenciji, član Mihovila Zoran Horvat, posljednjim ispucanim metkom ostvario je 510 krugova osvojivši pritom prvo mjesto. Inače, njegov rezultat je najbolji u Hrvatskoj ove godine. Drugi je bio Vlado Cindrić iz “Policajca” iz Karlovca s 508, a treći Boris Kovačić iz koprivničke “Podravke” s 494 kruga.

U ekipnom dijelu natjecanja strijelci iz streljačkog kluba „Mihovil“u sastavu Zoran Horvat, Antun Grošanić i Antun Ladić osvojili su treće mjesto s 1323 kruga. Bolja od njih bila je drugoplasirana ekipa „Karlovca“ s 1357 kruga i zlatna ekipa streljačkog društva „Policajac“ s 1436 kruga. Ekipa streljačkog kluba „Alzas“ imala je manje sreće te je s 1259 kruga osvojila četvrto mjesto.

“Ovo je povijesni rezultat za streljačko društvo „Mihovil“ jer po prvi puta se državni prvak sa takvog natjecanja vozio doma u Međimurje. Potvrda je dobrog rada i jak vjetar u leđa streljačkom društvu „Mihovil“ da nastavimo svoj dosadašnji rad te pokušavamo dominirati i u drugim streljačkim disciplinama na državnom nivo” izjavio je predsjednik SD “Mihovil” Vjeran Horvat. Dodao je kako se dolaskom međimurskih strijelaca iz Mihovila – Zorana Horvata, Antuna Grošanića, Antuna Ladića, Jovice Jovankića i Vjerana Horvata (trener) te Alzasa – Ivice Takača, Saše Kralja, Stjepana Hamera i Marijana Turka (trener) na državna natjecanja konkurenciji se tresu„gaće“ u pištoljskim disciplinama “Odličja za prva tri mjesta unatrag nekoliko godina sve češće voze u Međimurje. Nadamo se da će se ovakav trend nastaviti i ubuduće te se ovim putem zahvaljujemo Policijskoj upravi međimurskoj na pomoći i njegovanju streljačkog sporta” poručio je Horvat.

(Miljenko Dovečer, Foto: SD Mihovil)