POVIJESNA POBJEDA RUDARA ! (tekst Zlatko Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Danas 25.08.2013. NK “Rudar” odigrao je prvu povijesnu utakmicu  na domaćem terenu u 3.HNL ligi. Protivnik Rudara bio je NK “Graničar” iz Kotoribe. Kako i dolikuje tako svečanom i lijepom trenutku Rudar je pred oko 300 gledatelja izvojevao zasluženu i uvjerljivu pobjedu sa 4:2 (1:1).

 Treba istaći da je od samog početka postojala želja igrača Rudara za pobjedom, ali se još uvijek osjećao respekt od zadnje izgubljene utakmice. U prvih 25 minuta vodila se ravnopravna utakmica sa nešto malo izraženijom inicijativom domaćina. U 26,minuti bilježimo odličan prodor i centaršut A.Kovačića, koji odličnim odmjerenim udarcem glavom za vodstvo od 1:0 u gol posprema Šoltić M.

 Utakmica zatim poprima relativno miran tijek gdje smo dobili dojam da se zgoditak može postići samo iz neke slučajne akcije. Upravo to se i dogodilo u 37.min kada V. Kos pored uspavane odbrane domaćina šalje loptu u suprotni ćošak nemoćnog  vratara M.Rajfa.Tim rezultatom završava prvi dio čime mogu biti zadovoljniji gostujući igrači.

U drugo poluvrijeme  gosti ulaze sa nešto većom inicijativom, ali bez ikakvih konkretnih situacija. Nakon desetak minuta drugog  poluvremena  polako se bude domaći igrači te dolazi do sve jačeg pritiska prema gostujućem vrataru. Već u 60.minuti taj pritisak donosi plod  te nakon odličnog proigravanja prema Šoltić D. ovaj rasni golgeter ne propušta šansu i zabija za vodstvo od 2:1.Ovaj zgoditak još više je podignuo moral domaćina te se šanse pred golom gostiju redaju jedna za drugom. 67.minuta donosi vodstvo Rudara od 3:1.Vurušić  B. na vrhu šesnaesterca lijepo prima loptu desnom nogom te je ljevicom šalje  u suprotni kut vratara Jambresa. Tu Rudar ne staje te iz kornera u 69 minuti jako lijepim udarcem glavom M. Županec  povećava vodstvo na 4:1.

 Rudarovci su se tu zadovoljili rezultatom te polako pokušavaju mirnom igrom privesti utakmicu kraju.  I kad su već  svi očekivali kraj u 90+ min. jedan udarac  D. Gorupiča zahvaća nekog u domaćoj odbrani lopta mijenja smjer i završava u mreži. To  je bio konačan rezultat jedne zanimljive efikasne i nadasve korektne utakmice kakvu bi željeli vidjeti više puta. Moramo istaknuti i odlično urađen posao sudačke četvorke.

O viđenju same utakmice zamolili smo za mišljenje domaćeg trenera Antona Sršu:

„Spremali smo se danas da dobijemo utakmicu, još se vidi taj grč u našoj igri, još se osjeća taj respekt prema trećoj ligi. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro prema naprijed istina zabili smo jako lijep gol poslije jako lijepe akcije ali još to nije bilo to. Prema otraga sa ovim rošadama sa Zadravcom na stoperu uz Šprajca te bokovima Vurijem i Novakom dobili smo čvrstinu u odbrani. Igrali smo dobro i odgovorno. U drugom poluvremenu kad smo počeli igrati našu brzu pas igru prema naprijed, odmah smo zabili tri gola i to je to. Mi smo napadačka ekipa koja tako igra najkvalitetnije i najbolje. Čestitke svim dečkima na stvarno uloženom trudu i dobroj igri. Da ne zaboravim  zahvaliti i našoj vjernoj publici koja nas i ovaj puta nije iznevjerila.“

 

Slijedeću utakmicu NK  Rudar igra još jedan od međimurskih derbija i to u Čakovcu 31.08.2013 na stadionu  Mladosti protiv NK”Međimurje”.