POTRTI KOTAČ NAJBOLJI – IGRAJU KOŠARKU I NOGOMET, A OSVOJILI PJEŠČANU OLUJU

Unedjelju 23. srpnja završio je najjači i najpoznatiji turnir u odbojci na pijesku koji se igra u Međimurju. Riječ je o “Pješčanoj oluji“ koja se već godinama igra u Pribislavcu u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba “Kaštel“.

Turnir su osvojili naši dečki skupljeni u momčadi “Potrti kotač“. Najzanimljivije od svega je to da su ovu odbojkašku ekipu činila dva košarkaša, dva nogometaša i samo jedan odbojkaš. Riječ je o Tomislavu Radikoviću i Alenu Vargi, ponajboljim košarkašima Rudara iz Murskog Središća, zatim su tu nogometaši Roberto Vugrinec iz NK “Plavih“ iz Peklenice te Karlo Končić koji je prošle sezone branio boje NK “Koncovčak“. Jedini odbojkaš u ekipi bio je Jurica Novak iz OK “Plavi“ Peklenica.

01

Turnir se igrao u tri kategorije: ženskoj, muškoj i limač. Šest ekipa bilo je prijavljeno u ženskoj konkurenciji, čak 13 u muškoj i pet kod limačica. Turnir je trajao dva tjedna, a muške su ekipe bile podijeljene u dvije skupine. Potrti kotač je u skupini odigrao šest susreta, a u polufinalu su bili bolji od ekipe “Ko te šiša“ s 2:0 u setovima. Protivnik u finalu bila je snažna ekipa “Kaštel Interkast“. Gledatelji su vidjeli odlično i napeto finale, a Potrti kotač je slavio s 2:1 u setovima. Prvi set je Potrti kotač dobio s 21:17, drugi je pripao domaćem sastavu rezultatom 16:21, a odlučujući treći otišao je na stranu naših dečki s 15:10 i veliko slavlje na kraju.

02

Treba spomenuti i svima dobro poznatog središćanskog navijača Ivicu Kraljića-Gustava koji je već nekoliko godina na Pješćanoj oluji službeni spiker te je jedna od glavnih atrakcija uz drugog jako dobro poznatog navijača i imenjaka, Ivicu Ištvanovića-Škoru. Upravo je Škoro na turniru imao glavnu točku koju možete vidjeti ispod u video, dok je Gustav sve to popratio komentarom.

Iako ga u zadnje vrijeme nema na utakmicama nogometaša i košarkaša Rudara iz nepoznatih razloga, Pješčanoj oluji je i dalje vjeran.

Turnir je svakog dana imao odličnu posjetu i svake je godine sve bolji i bolji.

03

Za kraj, igrači pobjedničke momčadi se zahvaljuju svom sponzoru, Potrtom kotaču. Sigurni smo da su i vlasnici restorana zadovoljni rezultatom, ali prije svega ponašanjem i zalaganjem ovih momaka.

(Teo Cilar, foto ekipa Potrti kotač)

04