U posljednjem jesenskom kolu Međimurje je gostovalo u Đakovu i nametnulo se od prve minute

Visokim pritiskom na polovici domaćina gotovo svaki napad je bio opasan. Čakovčani prekrasnom akcijom u 14. minuti dolaze u vodstvo. Na lijevoj strani loptu je primio Tkalčić koji prolazi dva igrača i upošljava na drugoj strani Munivranu koji ljevicom s desetak metara šalje loptu u mrežu. Dvije minute kasnije već je 0:2. Slobodni udarac s preko 30 m izveo je mladi Antonović koji preciznim udarcem preko živog zida povećava vodstvo gostiju. Međimurje i dalje dominira u igri i stvara šanse, a već u 22. minuti je 0:3. Nakon dobrog proigravanja Marciuša u strijelce se upisao Škvorc koji s nekih šesnaest metara pogađa mrežu domaćeg vratara Begovića. I poslije toga postoji samo jedna ekipa,gostujuća,a domaće Đakovo je bezopasno.

U drugom dijelu igrači trenera Kristića smanjili su gas i nisu bili više tako učinkoviti kao prvo poluvrijeme. Nakon jednog kiksa obrane gostiju domaćin je u 56. minuti imao priliku, ali šut Stanušića glavom s 5 metara brani golman Galoši. Do kraja utakmice bez nekih izrazitih prigoda i gosti odlaze u Čakovec sa tri nova boda. Ovom pobjedom skupili su ih 21 i malo se približili ekipama iz gornjeg dijela.

Da su čakovčani tako igrali na početku sezone sigurno bi bili pri samom vrhu,a ovako će morati još malo konsolidirati redove, pojačati neke pozicije i u proljeće pokušati dohvatiti najmanje četvrto mjesto koje vodi u viši rang.

Najbolji strijelac  u momčadi Međimurja Filip Škvorc ove polusezone 11 puta je pogodio protivničku mrežu.

 – Istina je da smo malo prekasno došli u formu, startali smo nešto lošije i kod kuće imali nekoliko kikseva što nas košta zaostatka za vodećim ekipama. I ja sam se u nekim utakmicama propisno ispromašivao. Međutim smatram da ako u proljeće nastavim s ovakvim igrama kakvo je bilo prvo poluvrijeme protiv Đakova, možemo nadoknaditi zaostatak i doći u sam vrh – rekao je golgeter Međimurja Škvorc.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)