PORAZOM OD ČAKOVCA RUDAR CIMPER PROSLAVIO 40 GODINA KLUBA

 

Naši košarkaši nisu mogli protiv Čakovca koji je došao do pobjede zahvaljujući velikoj prednosti na centarskim pozicijama gdje imaju dva visoka igrača. Do poluvremena je Rudar Cimper bio u utakmici, ali onda je opet uslijedio veliki pad u trećoj četvrtini u kojoj je Čakovec riješio utakmicu.

Rudar Cimper-Čakovec 61:90 (12:20, 22:26, 12:24, 15:20)

Rudar Cimper: Varga 16, Brodar, Radiković 6, Perčić 3, Antolović, Bedi 19, Vinko-Novak 2, Dodlek 11, Sobočan 4, Lesar.

Pred lijepo popunjenim tribinama školske sportske dvorane u Murskom Središću, Čakovec je bolje krenuo u susret i dobio prvi period s osam poena razlike. Drugu četvrtinu igrači Rudar Cimpera igraju bolje, drže se na zaostatku između četiri i šest poena razlike, a Čakovec do kraja prvog poluvremena odlazi na 12 poena razlike. Tu trebamo dodati da su naši košarkaši promašili šest slobodnih bacanja.

U trećoj četvrtini, visoki centar gostiju, Milan Kolovrat zatvorio je sve prilaze košu i zaljepio jedno četiri ili pet blokada, šut izvana je stao, skoka nije bilo i taj period je Čakovec dobio s 12 poena razlike i riješio utakmicu. Dodajmo tu još petu osobnu Tomislava Radikovića koji nije imao svoj dan teško da se moglo ozbiljnije zaprijetiti.

Posljednji period bio je u znaku davanja prilike svim igračima iz oba sastava, a opet su ga dobili prošlogodišnji prvaci lige. Na kraju zaslužena pobjeda Čakovca od 29 poena razlike.

Kod Rudar Cimpera najbolji Marko Bedi s 19 poena, Alen Varga zabio je 16, a Saša Dodlek 11. Kod gostiju je najbolju utakmicu u sezoni odigrao Nikola Hrkač, igrač koji je prošle i predprošle sezone branio boje našeg kluba. Zabio je 18 koševa.

Košarkaška noć potrajala do dugo u noć

Nakon utakmice bila je održana košarkaška noć povodom 40 godina kluba u restoranu Cimper, gdje se okupilo pedesetak gostiju. Gosti su na projektoru mogli vidjeti slike bivših generacija kluba i tako se prisjetiti i lijepih vremena koje su proveli u klubu. Podijeljene su i zahvalnice za doprinos u radu kluba koje su dobili: Mirko Grča, Josip Cilar, Milan Đurić, Željko Levačić, Saša Repalust, Branko Damjanović, Nenad Horvat i Mladen Tkalec.

Program je uspješno vodila Nina Kovač, a prodano je i mnogo tombolskih nagrada od kojih je glavna bila produženi vikend na moru u Barbarigi za dvije osobe.

Druženje je završilo u caffe baru “Jama“ u kasnim noćnim satima.

 

                                                                                  (tekst Teo Cilar, foto Tin Tomanić)